61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince geçen hafta il genelinde alınan ihbarlar değerlendirilerek bir çok farklı adrese uyuşturucu baskını yaptı. 
“Uyuşturucu Madde Bulundurma” konusunda alınan ihbarı değerlendirerek Jandarma Komutanlığı ve KOM Şube Müdürlüğü ekipleri adli makamlardan arama kararına istinaden 4 şüpheli şahsın ev ve eklentilerinde arama yaptı. Yapılan aramalarda 1.24 gram esrar maddesi, 53 kök kenevir bitkisi, 4 gram afyon sakızı, 3 adet ruhsatsız tabanca, tabancalara ait 3 adet şarjör 97 adet fişek ve 2 adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi. Olayla ilgili ele geçirilen suç malzemelerine el konulurken şahıslar ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. 

3 ŞÜPHELİ ŞAHSIN EVİNDE ARAMA YAPILDI
Bir diğer operasyon ise  yapılan istihbari çalışmalar sonrasında “Yasadışı Kenevir Ekimi ve Uyuşturucu Madde bulundurma” suçunun işlendiği değerlendirilerek 3 şüpheli şahsın ev ve eklentilerinde adli makamlardan alınan arama kararına istinaden arama yapıldı. 
Yapılan aramalarda 12 gram esrar maddesi ve 36 kök kenevir bitkisi ele geçirildi. Olayla ilgili suç malzemelerine el konulurken 2 şüpheli şahıs ifadelerinin ardından serbest bırakılırken 1 kişi gözaltına alındı. 

167 KÖK KENEVİR BİTKİSİ ELE GEÇİRİLDİ
Son operasyonda ise yapılan istihbari çalışmalar sonrasında “Yasadışı Kenevir ekimi” suçu işlendiğini değerlendiren Jandarma Komutanlığı ekipleri bir şüpheli şahsın ev eklentilerinde adli makamlardan alınan arama kararına istinaden arama yaptı. Yapılan aramalarda 167 kök kenevir bitkisi ele geçirilirken olayla ilgili bir şüpheli şahsın gözaltına alındığı belirtildi. Bir kişinin ise kimlik tespiti ile yakalanması çalışmalarının devam ettiği bildirildi.