61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’un Koronavirüs hastalarının tedavi edildiği Kanuni Eğitim Araştırma Hastanesinde cuma günü 96 pozitif vakanın tedavi gördüğü belirtilirken bugün sabah tabiriyle rakaman 73’e düştüğü bildirildi. 
Bu hastalardan 1’inin durumunun ağırlaşarak yoğun bakıma kaldırıldığı geri kalan 22 hastanın ise tedavi edilerek taburcu olduğu kaydedildi. İl genelinde tedavi edilip taburcu edilenlerle birlikte bu rakamın 60’ı bulduğu kaydedildi. 

YOĞUN BAKIMDA Kİ KİŞİ SAYISI ARTTI
Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesinde ki hasta sayısı ise ne yazık ki 1 kişiylede olsa arttı. Hastanede cuma günü 9 olan yoğun bakım ünitesinde tedavi gören vaka sayısının bugün sabah itibariyle 10’a yükseldiği bildirildi. 

KARANTİNADA Kİ KİŞİ SAYISI ARTTI
Tedavide yaşanan bu olumlu gelişme karantinadaki hasta sayısına da ne yazık ki yansımadı. Cuma günü 70 olan karantinadaki kişi sayısı bugün 86’ya çıktığı belirtildi. Ancak karantinadaki kişi sayısının süreklilik arz ettiği bu kişilerin bazılarının uzun süreli bazılarının ise kısa süreli karantinada durdurduğu belirtiliyor. Karantinada yapılan testlerde ise kişinin pozitif çıkması durumunda tedaviye başlanıyor. 

Öte yandan özellikle Akçaabat ilçesinden gelen haberler pek iç açıcı değil. Bugün hastaneye bu ilçede yeni sevklerin olması bekleniyor.