61SAAT HABER SERVİSİ - Çin’de başlayarak tüm dünyada salgına dönüşen Koronavirüse karşı, Türkiye’de de Cuma gecesi 30 Büyükşehir ile Zongundak ilinde hafta sonu sokağa çıkma yasağı ilan edildi. 
31 ilde başlayan sokağa çıkma yasakları bu gece 24:00’da sona ereceği açıklanırken 2 günde kaç kişiye ceza yazıldığı da belli oldu. 
Konuyla ilgili İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, “Koronavirüs tedbirleri kapsamında 31 ilimizde 10 Nisan 2020 tarihinde saat 24.00 itibarıyla sokağa çıkma yasağı başlamış olup bugün gece saat 24.00’a kadar devam edecektir. 

31 ilimizde toplam 63 milyon 640 bin vatandaşımız sokağa çıkma yasağı kapsamında evlerinde kalarak alınan karara yüksek bir oranda uyum sağlamıştır. 

Ancak bazı illerimizde az sayıda da olsa alınan kararlara uymayan vatandaşlarımıza Umumi Hıfzıssıhha ve TCK’nın ilgili maddeleri kapsamında adli ya da idari işlem uygulanmıştır. Bu kapsamda sokağa çıkma yasağı başladığı andan itibaren bu kuralı ihlal eden toplam 18 bin 770 kişiye adli ya da idari işlem gerçekleştirilmiştir” ifadeleri kullanıldı. 

Türkiye’de 18 bin kişiye yasaklara uymadığı için ceza yazılırken Trabzon’da ki rakam da belli oldu. Trabzon’da toplamda 51 kişiye Sokağa Çıkma Yasağını ihlal ettiği gerekçesiyle ceza yazılırken bunların 35’inin polis bölgesinde, 16’sının ise Jandarma bölgesinde olduğu belirtildi.