61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;
"Alınan istihbari bilgiler kapsamında Esentepe Mahallesi'nde bulunan bir adreste Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı'ndan gecikmesinde sakınca bulunan hal olması sebebiyle yazılı olarak alınan arama ve el koyma kararı gereği arama yapılmış boş şişeler, votka kapakları, etiketler, mantarlar, hortum, beher, sıvı doldurma aparatı, alkol derecesi ölçücü cihaz, alkol karışım oranlarına dair bilgi notunu içeren kağıt ve bir miktar kaçak içki ele geçirilmiştir. Şüpheliler gözaltına alınarak Cumhuriyet Başsavcılığımıza mevcutlu olarak getirilmiş, Gürcistan uyruklu R. V. isimli şahıs tutuklanmak üzere sevk edildiği Trabzon 2. Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklanarak cezaevine gönderilmiş, diğer şüpheliler ise serbest bırakılmıştır.

300 ŞİŞE KAÇAK VOTKA ELE GEÇİRİLDİ

Öte yandan Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı yazılı olarak yaptığı bir diğer açıklamada ise kaçakçılık ve organize suçlarla ilgili ise;
"15/02/2016 tarihinde Trabzon Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan istihbari çalışmalar doğrultusunda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan A.C.A. isimli şahsın sürücülüğünü yaptığı ve yanında R. V. isimli Gürcistan vatandaşının bulunduğu ticari plakalı araç ile içerisinde Gürcistan uyruklu  Z.T. , J.D. , B.V. isimli şahısların bulunduğu Gürcistan plakalı araç polis ekiplerince durdurulmuş, günün Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı'ndan gecikmesinde sakınca bulunan hal olması sebebiyle yazılı olarak alınan arama ve el koyma kararı gereği her iki araçta arama yapılmış, ticari plakalı araçta yapılan aramada 300 şişe votka ele geçirilmiş, Gürcistan plakalı araçta ise15 şişe votka ele geçirilmiştir" ifadelerine yer verdi.