Trabzon İl Jandarma Komutanlığı ekipleri istihbarat Şube Birimleri uzun zamandır Düzköy İlçesi aykut Mahallesindeki kaçak silah atölyesini takibe aldı. Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından harekete geçen jandarma komutanlığı ekipleri iki kişiye ait oludğu belirlenen kaçak silah atölyesine baskın düzenledi. 

Karadeniz Gazetesinden Kemal Bektaş'ın haberine göre, Düzenlenen baskında silah yapımında kullanılan çok sayıda malzeme ele geçirilirken iki kişi ise evlerinde yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahısların jandarma komutanlığında ki işlemlerinin ardından mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme heyeti ise bir kişiyi tutuklarken bir kişiyi de adli kontrol şartıyla serbest bıraktı. 

Olayın ardından 2 silah atölyesindeki torna malzemelerine, 2 adet el yapımı silaha, 6 adet şarjöre ve çok sayıda mermiye el konuldu. Jandarma ekiplerinin bölgede başka kaçak silah atölyelerinin olabileceği üzerine çalışmalarına devam ettiği öğrenildi. Öte yandan kırsaldaki kesimlerde terör operasyonlarının da sürdüğü belirtildi.