28 kadın sivil toplum kuruluşunun temsilcisi, yerel yönetimler, Tarımsal Kırsal Kalkınma Kooperatifi temsilcisi, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, aktif devam eden  kadın kooperatifi ve çok sayıda kamu-stk temsilcisinin katıldığı çalıştay renkli görüntülere sahne oldu.  

Çalıştay vesilesi ile birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu ifade eden Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Kurt hunharca işlenen Emine Bulut cinayetine atıfta bulunup “kadına yönelik her türlü şiddeti kınayarak sözlerime başlamak istiyorum. Kadın emeğinin zayi olmasını hiçbir vicdan kabul edemez. Bir araya gelip üreten kadınların sorunlarının tespiti ve çözümü için gerek şahsım gerekse kurumum adına dün olduğu gibi bu günde elimizden gelenin fazlasını yapmaya hazırız.  2 gün boyunca gerek iyi uygulama örnekleri, gerekse alandaki sorunların analizi açısından ilimize hayırlı olacak çıktılar elde edeceğimize inanıyorum. Bu vesile ile çalıştayımızın ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Çalıştayda oluşturulan 7 çalışma masasında yerelde kadın kooperatiflerinin sorunları ve çözüm önerileri ile yeni oluşturulacak kadın kooperatiflerinin çalışma alanları ve üretilmesi planlanan ürünler üzerinde fikir alışverişinde bulunulacak.