61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’un Ortahisar İlçesi hafta başında yaşanan ve Tüm Türkiye’de infial yaratan 5 yaşlarında ki küçük kız çocuğuna taciz olayı ile ilgili bugün MHP Trabzon İl Kadın Kolları Başkanlığı Meydan Parkında bir basın açıklaması yaptı. Ellerinde “Vatanı korumak çocukları korumakla başlar”, “iki metre yağız urganın çözemeyeceği  mesele yoktur” , “Bu sapıkların cezası dört duvar değil kara toprak olmalı” şeklinde pankartlar kadın taşıyan İl Kadın Kolları adına açıklama yapan Başkan Gülen Demir, “Hasta ruhlu insanların küçük bedenlere yapıp, yaptıktan sonra emellerine ulaşmaları sonucunda evlerine gidip kardeşlerine kuzenine, çocuğuna nasıl bakar bilinmez. Çocuğun dünyasının kararmaması, kayıp bir ruh olmaması için çocuk tacize uğradığında ona suçsuz olduğu anlatılmalı. Bu konuda anne babalara büyük görevler düşüyor. Yabancı insanlarla nasıl konuşmaları, nasıl yaklaşmaları, ne yapmaları konusunda çocuklara aile eğitimi verilmeli” ifadelerini kullandı. 

Anne babalara seslenen Demir, “Cinsel istismar yapan kişilerin her yaş grubundan, sosyal ekonomik sınıfları da olabileceği çocuklara hatırlatılmalı. İstismar yapanlar sadece yetişkinler değildir. Anneler, çocuklarınıza, çocukların duygularını paylaşacağı güvenli bir ortam sağlayın. Çocuklarınıza vücutlarının sadece ona ait olduğunu, başkasının dokunma hakkına sahip olmadığını anlatın. Çocuklara rahatsız ediyorsa, rahatsız edenden uzaklaşma hakkının olduğunu anlatın. Kişi ona bu sırdır, aramızda kalsın diyorsa, o sırrın bozulma hakkı olduğunu çocuklarınıza anlatın” dedi. 
Demir, “Bu konular üzerinde titizlikle durup, takipçisi olacağız. Bizler Türkiye’nin ‘T’siyiz derken toplumun her dalında farkındalığımızla bilinen bir şehriyiz. Gerekli mercilerin ve devletin, sosyal alanlarda parklarda güvenlik ve kamere sistemlerinin arttırılmasını tahep ediyoruz. 
Trabzon’umuzda yaşanan bu olayı kınıyor, bu olayın bizi derinden üzdüğünü hatırlatıyor, bu kişilerin toplumdan ayrıştırılmaları, o pis elleri masum yüreklerden çekmeleri için gerekli mercilerimize sesimizi duyurmak istiyoruz” şeklinde açıklamasını bitirdi.