61SAAT HABER SERVİSİ - Birleşmiş Milletler (BM) Kadın Birimi tarafından düzenlenen “Ateş Böcekleri ile Karanlığı Aydınlat” kampanyasında Türkiye’de binlerce kadın kendilerini güvende hissetmedikleri yerleri harita üzerinde işaretledi. 
Türkiye’de interaktif harita üzerinde toplamda 14 bin 546 kişi ateş böceği bırakırken, kadınlar kendilerini ıssız ve karanlık yerlerde güvensiz hissettikleri, taciz ve şiddete karşı ölme alınması çağrısında bulundu. 

Rapora göre Türkiye çapında bırakılan 14 bin 546 ateş böceğinde liderliği İstanbul aldı. İstanbul’da 2 bin 732 ateş böceği bırakılırken ardından bin 19 ile Manisa geldi. Bölgeler bazında bakıldığında ise Karadeniz’de toplamda 676 ateş böceği bırakılırken, bu alanda da Marmara liderliği aldı. Marmara’da 4 bin 723 ateş böceği bırakıldı. 


Veriler Trabzon açısından incelendiğinde ise ilginç bir sonuç ortaya çıktı. 
Trabzon Merkezde çok fazla ateş böceği bırakılmazken en yüksek ateş böceğinin bırakıldığı ilçe Yomra, Kaşüstü Mahallesi oldu. Yomra merkez ve Kaşüstü Mahallesine, hemen sınırında ki Yalıncak Mahallesi de dahil edildiğinde 160 civarında ateş böceği bırakıldığı görüldü. 
Trabzon’da en yoğun ateş böceği bırakılan ilçeler bazında Yomra’yı ise Arsin takip etti. Arsin’de de yaklaşık 20 civarında ateş böceği bırakıldığı görülürken ardından Ortahisar ilçesi geldi. 
Çarşıbaşı, Vakfıkebir, Beşikdüzü, Şalpazarı, Tonya, Of, Çakra ve Hayrat’ta ateş böceği bırakılmadığı görüldü. 
Trabzon’un geri kalan ilçelerinde 1’de olsa harita üzerinde ateş böceği bırakıldığı görüldü.