Kadınlar Pazarı’nda köy ürünleri satarak geçimlerini sağlayan kadınların, inşaat sürecinde mağdur olmaması için geçici bir pazar alanı oluşturduklarını açıklayan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon’un sembollerinden biri haline gelen pazarın, tarihî dokusuna uygun olarak yenileneceğini söyledi.

Mevcut hali göz önüne alındığında pazar yerinin yenilenmesinin elzem hale geldiğini vurgulayan Başkan Zorluoğlu, pazar yenilenip hizmete alındığında Trabzon’a Türkiye’nin en modern köy pazarlarından birini kazandırmış olacaklarını dile getirdi.

Kadınlar Pazarı’nın, Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yıkılarak yeniden inşa edileceğini bildiren Zorluoğlu, kadın pazarcıların bir geleneği yaşatarak, kendi ürettikleri köy ürünlerini, yeni Köy Pazarı’nda da sergilemeye devam edebileceklerini ifade etti. 

Kadın pazarcıları yenileme sürecinde mağdur etmemek için büyük gayret gösterdiklerini kaydeden Başkan Zorluoğlu, “Yine Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında kamulaştırılan eski Halbank binası yerinde, kadınlarımız için geçici bir satış alanı inşa ediyoruz. Bu alan mevcut Kadınlar Pazarı’na oldukça yakın. 940 m2 alana kurduğumuz geçici satış alanında, 95 tezgâh kurulacak. Ancak yeni Köy Pazarı’nın hizmete girmesiyle bu alan kaldırılacak. Ramazan’dan sonra inşallah bu geçici pazar alanını hizmete almayı planlıyoruz” dedi.

Yeni Köy Pazarı’nın projesi hakkında da detaylar aktaran Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, açıklamalarına şöyle devam etti:

“Proje kapsamında Köy Pazarı’nın bodrumunda kapalı otoparkımız bulunacak. Bu sayede alışverişe gelenlerin otopark ihtiyacı giderilecek. Pazarın zemin katında dükkânlar, birinci katında kadınlarımızın ürünlerini sergileyip satabilecekleri açık satış yerleri, ikinci katta ise esnaf lokantası yer alacak. Trabzon’umuza kazandıracağımız bu modern pazar yerinin, şehrimizin sosyo-ekonomisine önemli katkı sunacağına inanıyoruz”