61SAAT HABER SERVİSİ

Caddenin bir dönem “Araç trafiğine kapanması” yönünde görüş belirten Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na Maraş Caddesi ile ilgili yapacağı düzenlemelerde tam destek verdi. 

ÇALIŞMA YAPILIYOR
Hem 31 Mart yerel seçimleri hem de sonrasında cadde ile ilgili Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Zorluoğlu ile görüş alışverişinde bulunduklarını belirten Genç, cadde ile ilgili yeni bir çalışma yapıldığını ifade etti. 
Genç, "Maraş ve Gazipaşa estetik açıdan önemli iki caddemiz. Yetki büyükşehir belediyesinde olduğu için Sayın Zorluoğlu başkanımızın öncülüğünde çalışma yapılıyor. Bütün kesimleri mutlu edip mağdur etmeyecek bir çözüm bulunmalıdır” dedi. 

FANATİK BİR DÜŞÜNCE OLARAK SÖYLEMEDİM
 Genç, sözlerine şu şekilde devam etti: "Maraş Caddesi'nin trafiğe kapanması en iyi çözüm buysa bunu yapalım demiştim. Ama ulaşım da önemli. Ben bu fikri fanatik bir düşünce olarak söylemedim. Maraş'ı trafiğe kapatmadan da Meydan Parkının kuzeyinden geçen tek band gibi Maraş'ta da bunu yapabilir miyiz  düşüncesi de önemli. Bütün faktörler göz önünde bulundurularak Maraş'ın kalan kısımları da ışıklandırılarak iyi bir cadde hüviyetine orası büründürülebilir. Şu anda Sayın büyükşehir belediye başkanımız öncülüğünde çalışma yapılıyor. En iyi çözüme ilgili bütün bileşenlerin ortak aklıyla karar verilecektir" dedi. 

ŞOFÖRLER ODASI İLE GÖRÜŞME HALİNDE… 
 Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, caddenin bütünüyle kapatılmasının gündemlerinde olduklarını açıklamıştı. Zorluoğlu, Gazeteci Gökhan Dihkan’a yaptığı açıklamada,  büyükşehir belediyesi olarak şu anda Trabzon Şoförler Odası ile görüştüklerini belirterek, "Minibüslerin değiştirilmesi ve modernizasyonu kapsamında Maraş Caddesi'ndeki dolmuş duraklarında beklemeyi ve kuyrukları da ele alıyoruz. Maraş Caddesi'nin daraltılarak tek şeride düşürülmesi konusunu arkadaşlarımız ve ben çalışıyoruz. Şu anda buna ağırlık verdik. Geniş çaplı bir çözüm öngörmekteyiz. Bu çalışmamız sonucunda ortaya çıkacak olan tabloya göre belki Gazipaşa'yı çift yönlü yapmak gerekecek" dedi.

MARAŞ CADDESİ TAMAMEN TRAFİĞE KAPANABİLECEK !
Otoparkların tamamlanmasıyla Maraş Caddesi'nin tamamen trafiğe kapatılmasının da söz konusu olabileceğine dikkat çeken Başkan Zorluoğlu, "Biz komple bir çözüm öngörüyoruz. Otoparkların tamamlanmasıyla oranın bütünüyle trafiğe kapatılması da gündemimizde olabilir. Meydan'ı boğmadan bu soru nu çözmek amacındayız. Boztepe'ye aşağıdan ulaşmak çok zor. Bunu da rahatlatacak bir çözüm öngörüyoruz. 20 gün içinde bir çözümü arkadaşlarım bana getirecek, biz de şehirle birlikte bir karar vereceğiz. İlgili odalarla da görüşeceğiz. Onların fikirlerini de alıp ortak akılla hareket edip bu meseleyi nihayete erdirme gayreti ve çabası içerisinde olacağız" şeklinde konuştu.