61SAAT HABER SERVİSİ - Hasan Tüncel

Trabzon’da kuaförlerin Pazar günü “iş yeri açma, iş yeri kapatma” polemiği sürmeye devam ediyor.
Trabzon’da bir süredir devam eden berberlerin Pazar günü kapatması ile ilgili Ortahisar Belediye Meclisinin aldığı kararda yeni gelişmeler yaşanıyor Trabzon Berberler ve Kuaförler Odasının başvurusu ile alınan karar, karara muhalif bazı berberlerin mahkemeye başvurması sonrası iptal edilirken, konu Danıştay’a taşınarak temyiz edilmişti. Ortahisar Belediyesinin başlattığı temyiz süreci hala devam ederken, yeni bir karar duyuruldu. 

Yeni alınan karara göre berberler, temyiz süreci bitene kadar eskisi gibi Ortahisar Belediyesine başvurarak Pazar günü açma izni alabilecekler. Konu temyiz süreci bittikten sonra ise yeniden değerlendirmeye alınacağı ifade edildi.   

KALKINMA ESNAFI İSYAN ETTİ

Pazar günü berberlerin kapatılma kararını destekleyen Kalkınma ’da 12 işletme açma kararına tepki olarak dükkânlarını kapatma kararı aldıklarını belirtti.

Konu ile ilgili konuşan Kalkınma esnaflarından Muhammet Zaza “Biz Pazar günü kapatma kararını yerinde bulmuştuk ve her şey gayet yolunda idi. Fakat 2 kişinin gidip kararı bozdurması bizim açımızdan kötü oldu. Biz de esnafız tatil yapmak bizim de hakkımız. Kalkınma esnafı olarak toplandık ve Pazar günleri kuaför dükkânlarımızı açmama kararı aldık. Tekrar açma kararından dönülmesini bekliyoruz. “ dedi.