61SAAT HABER SERVİSİ 

KESK Trabzon Şubesi, kamuda çalışanlara yapılan zamlarla ilgili bugün bir basın açıklaması yaptı. Atatürk Alanı, Meydan Parkında yapılan basın açıklamasına çok sayıda sendika mensubu katılırken topluluk adına KESK Dönem Sözcüsü Engin Nur konuştu. 
Bütün kamu emekçileri olarak zamlı maaşları bugün aldıklarını ifade eden Nur, “Maaşlarımızın zam oranları yandaş sendikanın onayladığı satış sözleşmesinde belirlenen komik zam oranı 6 aylık yüzde 5 ve yıllık enflasyon farkı üzerinden hesaplanmaktadır. 
Bilindiği üzere dünyanın neresinde olursa olsun çarşıda, pazarda fiyatlar sürekli artarken resmi enflasyon rakamlarının sürekli düşmesi mümkün değildir. 
Buna rağmen TÜİK, Türkiye’de hayat pahalılığının döviz kurunun faizlerin rekor üstüne rekor kardığı bu ortamda enflasyonun düştüğünü iddia etmiş, emekçilerin temel tüketim ve ihtiyaç maddelerinde yaşanan gerçek enflasyon en az yüzde 50 civarında olmasına rağmen ne yapıp edip resmi enflasyonu yüzde 20.3’te tutmayı başarmıştır” dedi. 
Nur, yıllardır yaşadıkları kayıpların giderilmesi için ise maddeler sıraladı. 
Nur, maddeleri şu şekilde açıkladı: 
“Yaşanan gerçek enflasyon bir yana, Yeni Ekonomi Programının 2019 yılı enflasyon hedefi olan yüzde 15.9 karşısında bile yüzde 4 + 5 artış oranı ile hükmünü çoktan yitiren 2017 tarihli toplu sözleme derhal yenilenmelidir. 
Maaşlarımızda hedeflenin enflasyon oranında değil, yaşanan gerçek enflasyon oranında artış yapılmalıdır. 
Elektrik, doğalgaz, su, akaryakıt, ekmek, toplu taşıma gibi temel ihtiyaçlara yapılan zamlar tamamen geri alınmalıdır. 
Tüm yükü emekçilerin sırtına yıkan vergi adaletsizliğine ve vergi dilimi soygununa son verilmelidir. 
OHAL, KHK’leri ile her hangi bir hukuki delil ve mahkeme kararı olmadan işinden ekmeğinden edilen tüm kamu emekçileri işine iade edilmelidir. 
Kamu emekçilerinin iş güvencesini ortadan kaldırmayı hedefleyen her türlü güvensiz istihdam tipini ve esnek çalışma, performans gibi güvencesiz istihdam uygulamasına son verilmelidir. 
Kariyer ve liyakati yok edip torpilin kapısını sonuna kadar açan mülakat sözlü sınav ve güvenlik araştırması arşiv kaydına son verilmeli, herkesi güvenceli iş ve güvenli gelecek sağlanmalıdır. 
Tüm kamu emekçilerini kapsayan adil bir ek gösterge sistemi hayata geçirilmelidir”