Ortahisar ilçesine bağlı Ayasofya Mahallesi'nde yürütülen kanalizasyon temizlik çalışmasında görevli özel firma çalışanı Levent Şanlımeral (54), kanalizasyona düştü. Durumu fark eden diğer işçilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri Şanlımeral'e ulaşamadı.Bunun üzerine söz konusu alana 112 Acil Sağlık, AFAD, Sahil Güvenlik ve polis ekipleri gönderildi.Polis çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, şu ana kadar yalnızca maskesi bulunan kayıp işçinin bulunması için kanalda arama çalışması yapılıyor.

Kanalizasyon bağlantı noktaları kontrol edildi. Ayasofya akıllı kavşağında açılan geniş çukur ile arama çalışmaları devam ediyor. Birçok bağlantı noktası önceden hafriyatla dolu açık kanalların tamamı kontrol edildi ancak şahsa ulaşılamadı. Olay yerinde bulunan Merkez Bankası’na yakın mevkide kanalizasyon yerlerine bir giriş daha yapılarak 500 metrekarelik alan aranacağı bildirildi. 

Öte yandan, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu da olay yerine gelerek ilgililerden bilgi aldı.

ŞAHISIN SON SÖZLERİ BAKIN NE OLDU! 

Kanalizasyona inmek için kanalları tıkamak için kullanılan balonu indirdiği sırada kanalizasyon içinde ayağı kayarak gelen akıntıy kendini kaptırdı. Onunla birlikte ondan önce çıkan bir çalışan beline halat bağlaması için uyarıda bulundu. Ancak şahıs teklifi kabul etmeyerek ‘Halata gerek yol nenolacak burada bana’  son sözü üzerine kendini akıntıya kaptırdı. 500 metrekarelik alan içinde dalgıç ve itfiaye ekipleriyle yapılan arama devam ederken dedektörle yapılan arama sonucunda kanalizasyon içerisinde bir süs havuzu tabanı tespit edildi. Şahsın harfiyatla birlikte süs havuzun altında kalma ihtimaline karşı bölgede kazı çalışması başlatıldı.

 ACI HABER GELDİ!

Bügun saat 16:00 sularında kanalizasyona düşerek kaybolan işçiyi arama çalışmaları son buldu. Kanalizasyonda suya kapılarak kaybolan şahsın cesedi Trabzon fuar alanı yakınlarında bulunduğu bildirildi.