TRABZON (AA) - Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yapım çalışmaları hızla devam eden ve 1,5 milyar liraya mal olması planlanan Kanuni Bulvarı'nın, Trabzon şehir merkezini iki kat büyüteceğini ifade etti.

Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Kanuni Bulvarı kapsamında inşa edilmekte olan Akyazı tünellerinde tahkimat çalışmalarının tamamlandığını bildirdi.

Çift tüp olarak inşa edilen bu tünellerin sol tüpünün 2 bin 470 metre, sağ tüpünün 2 bin 475 metre uzunluğunda olup genişleme bölgesini içinde barındırdığı için Türkiye'de başka örneklerinin olmadığını belirten Gümrükçüoğlu, "Tünellerde tahkimat işi tamamlanmış olup sol tüpte beton işi de bitirilmiştir. Sağ tüpte beton işi devam etmekte, sol tüpte kablo kanalları imal edilmektedir. Kanuni Bulvarı tünelleri otoyol standardında inşa edilmektedir, üç şerit gidiş, üç şerit geliş olarak düzenlenmektedir. Tüplerin herhangi birinde kaza ya da yangın olduğunda araç ve yayalar diğer tüpe geçip tüneli rahatlıkla terk edebilecek şekilde imal edilmektedir. Bu uygulama ülkemizde ilk ve tekdir" ifadesini kullandı.

Gümrükçüoğlu, Karayolları ile birlikte yürüttükleri bu dev çalışmanın şehrin çehresini değiştireceğini kaydederek, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Kanuni Bulvarı'nın tamamlanmasıyla Trabzon şehir merkezi tam iki kat büyüyecektir. Kanuni Bulvarı'nın 8 ayrı noktasında tünel inşa edilmektedir. 24 kilometre uzunluğundaki Kanuni Bulvarı'nda ayrıca 8'i hemzemin, 15'i köprülü olmak üzere toplamda 22 kavşağın yanı sıra 47 köprü ve bir viyadük yer almaktadır. Ayrıca 3 şerit gidiş ve 3 şerit geliş olarak Avrupa standartlarında yapılmakta olan bu yolda 5 metre genişliğinde sağlı sollu yaya kaldırımları bulunmaktadır. Trabzon'u adeta inci gerdanlık gibi kuşaklayacak ve Yıldızlı mevkisinden başlayıp Trabzon-Maçka Yolu Gözalan mevkisinde son bulacak bu yolun ilk 6 ile 8 kilometrelik kısmı öncelikli olarak ulaşıma açılacaktır. Bu projenin şehrimize kazandırılmasının mimarı olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu'na, bakanlarımıza, milletvekillerimize ve emeği geçenlere Trabzon halkı adına şükranlarımızı sunuyorum."