61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon’da Kanuni Bulvarı nedeniyle mağdur olduklarını ileri süren Ortahisar ilçesinde Kutlugün ve Gölçayır Mahallerinden 5 kişi topladıkları imzayla birlikte bugün Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile görüştü. 

Ellerindeki imzaları Başkan Gümrükçüoğlu’na veren vatandaşlar, sıkıntılarını dile getirdi. Burada vatandaşları dinleyen Başkan Gümrükçüoğlu, mağdur olduklarını kaydeden vatandaşlara, Perşembe gününe randevu verdi. 

Bölgede 18 uygulamasına itiraz eden vatandaşların durumunun İmar ve Bayındırlık Komisyonunca inceleneceğini kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, Perşembe günü yapılacak toplantıya konuyla ilgili bilgi olan isimlerinde geleceğini aktardı. 

Vatandaşlardan Embia Yılmaz, “Babadan kalma 2,5 dönüm yerimiz var. 1 dönümü belediye bırakıyorum. Geriye kalan 1,5 dönümü 5 kardeş böleceğim. Belediyeyi bir kardeşim olarak değerlendirirsem, kardeşlerimden daha fazla yer vereceğim. 2,5 dönüm yerin 1,5 dönümünü kolayına veremem” dedi. 

Başkan Gümrükçüoğlu ise, “ Yasa buna izin vermiyorsa 1 cm kare yerinin işgal edilmesine izin vermem. Ben versem mahkeme vermez” dedi.