Türkiye'nin kamulaştırma bedelleri nedeniyle en maliyetli şehir içi yolları arasında gösterilen Trabzon'daki 28 km'lik Kanuni Bulvarı’nın inşaatının yüzde 50'si tamamlandı.

Trabzon şehir geçişi ile Karadeniz Sahil Yolu trafiğini birbirinden ayıracak Kanuni Bulvarı, transit trafiğin hızlı bir şekilde akışını sağlayacak.

KANUNİ BULVARI’NIN 14,5 KM’LİK BÖLÜMÜ TRAFİĞE AÇILDI

Karayolları Genel Müdürlüğü, 'Kanuni Bulvar’ı Trabzon’a hayırlı olsun' diyerek havadan çekiliş görüntülerle hazırladığı klipte, ''5 Kavşak, 1 Viyadük, 3 Gidiş 3 geliş şerit ile toplam uzunluğu 28 km olan projenin 2,4 km'lik en önemli kısmını tamamlayarak 14,5 km'lik bölünmüş yolu trafiğe açtık. Şehir içi trafiğe nefes aldıracak olan Kanuni Bulvarı, Trabzon'a hayırlı olsun''

Nisan ayında Karşıyaka viyadüğü tamamlanan projenin Erdoğdu kavşağına kadar 2 kilometrelik kesimi de tamamlanarak hizmete açıldı.

Sinyalizasyon ve ışıklandırma çalışmalarının da yapıldığı Kanuni Bulvarı Projesi’nde Boztepe Tüneli ve Bahçecik Tüneli'nin de içinde bulunduğu 5 km’lik kesimin Çukurçayır kavşağına kadar olan kısmı için için çalışmalar sürüyor.

Karadeniz Sahil Yolu’nun Akyazı Kavşağı'ndan başlayarak Trabzon-Gümüşhane yolunun Çağlayan Kavşağında son bulacak olan Kanuni Bulvarı inşaatı tamamlandığında 2,5 milyar TL'ye mal olacak.