61SAAT HABER SERVİSİ - Geçtiğimiz aylarda Akyazı – Beşirli geçişi açılan Kanuni Bulvarı için Karayollarının talebiyle 6 mahallede yapılacak ek kamulaştırma ile ilgili plan değişikliği Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından kabul edildi. 
Ek kamulaştırmaların Ortahisar İlçesi, Soğuksu, 2 Nolu Erdoğdu, Yenicuma, Boztepe, Esentepe ve Mısırlı Mahallelerinde yapılacağı kaydedildi. 

YILDIZLI’DAN ERDOĞDU’YA 4 DAKİKADA GİDİLECEK
Kanuni Bulvarında son yapılan plan değişiklikleri ile ilgili Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisini bilgilendiren, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Çolak, “Şehir içi yol olması hasebiyle, Karayolları normalde 2,5 – 3 km’den aşağı kavşak koyulmuyor. Ancak biz şehir içi yol olduğu için, çok kavşak koyduk . 2 tane hemzemin vardı. Tadilatlarla hemzemin olmaktan çıkarıldı, tekniği izin veriyorsa alt geçit, izin vermediği noktalarda üst geçit ile devam edildi. 

TANJANT’IN YÜKÜNÜN YÜZDE 80’İ ALINACAK
Biz bitirerek devam etmenin uğraşı içindeyiz. Çalıştığımız yeri bitirip hizmete açılması yönünde yoğunluk var. Şuanda Karşıyaka Viyadüğünde 6 – 7 aylık iş var. O da hallolduğunda Yıldızlı’dan girildiğinde 4 dakikada Erdoğdu’da olunacak. Bana göre bu tanjantın yükünü Kanuni Bulvarı almış olacak. İnsanlar artık Maçka’ya gidecekse, bu yoldan gidecek Akoluk’tan çıkacaklar. 
Gözaçan Camisinin orada bir kavşağımız var. Orada bir göbek olacak. Ordan hem  Meydana iniş, hem de Maşatlık’tan yolla gidiyor, Limanın içinden dış yola bağlanıyor. Yani bu yol açıldığında inşallah Tanjant’ın yükünün yüzde 80’ini almış olacak. İnsanlar artık sahile ineyim, oradan Tünelden geçeyim, Rize’yi gideyim, Yomra gideyim diye düşünmeyecek. Bu yoldan gelip devam edecek” dedi. 

TURHAN GELDİKTEN SONRA HIZLANDI
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı ise, “Bu yolun başlangıcında şuanda ki Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Cahit Turhan geçmişini çok iyi biliyor. Büyük emeği vardır. O zaman Karayolları Genel Müdürüydü. Bu yol onun kendi çocuğu gibidir. İnşallah o da bir vesile olacaktır. Zaten şuanda gösteriyor kendisini yolun gidişatı. 
Heyecan verici bir yol. Şehre çok büyük bir vizyon kazandıracaktır. Şehrin trafik yükünü epey hafifletecektir. Peşinden inşallah Güney Çevre Yolu gelir. Kademe kademe, şehrimizin her tarafını yol ağlarıyla donatarak insanlarımızın daha rahat ulaşım imkanının sağlaması önemli” diye konuştu.