61SAAT HABER SERVİSİ - Suç duyurusu üzerine savcılığın soruşturma başlattığına dikkat çeken Cora, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, soruşturmanın tüm hızıyla ve cerrah titizliği ile devam ettiğini söyledi. 
Cora, “Suç duyurusunu yaptığımız gün içinde Tonya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kooperatifin tüm ticari defter ve kayıtlarına el konulması yönünde verilen karar doğrultusunda kooperatife giden polis ekipleri tarafından kooperatifin tüm defterlerine el konulmuştur.

DEFTERLER , RAPORLAR ALINDI
Taleplerimiz doğrultusunda suça karışmış yöneticilerin kimliklerinin ve sorumluluklarının tespiti için tüm defter ve kayıtlar, denetim kurulu ve denetçi raporuyla birlikte alanında uzman bilirkişilerden ve en az bir Sayıştay Uzman Denetçisinden oluşan heyetten RAPOR aldırılmak üzere Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmiştir” ifadelerini kullandı. 

2670 ORTA DAVAYA MÜDAHİL OLSUN ÇAĞRISI
Annesinin de Tonya Süt Fabrikasına, süt verdiğini ifade eden Cora, “Sabahın 4’ünde kalkarak, yağmur, çamur , kar, kış demeden Tonya Süt Fabrikası’na süt veren bir annenin evladı olarak ve bir Tonyalı olarak üstlendiğim vazifenin, sorumluluğun ve vebalin farkındayım. Tonya Süt'ü siyasi bir mesele haline getirmeye çalışarak siyasi rant elde etmek isteyenler aynı zamanda Tonya Süt'ün marka değerinede zarar vermeye çalışmaktadırlar. Yine aynı kişiler/gruplar kooperatif yöneticilerinin aklanmaya çalışıldığı yönünde dedikodular yayarak toplumu manipüle etmeye ve ADALET arayışımızı itibarsızlaştırma çalışmaktadırlar. Bu tür söylentilere Tonyalılar tarafından itibar edilmeyeceğini umuyoruz. Tonya Süt Kooperatifinin 2760 ortağını da bu davaya müdahil olmaya davet ediyorum. 
Son olarak S.S  Tonya ve Bütün Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi”nin 2760 ortağına sözümüz olsun: Adalet arayışımızdan asla taviz vermeyeceğiz ve sorumluların kanun önünde hesap vermesi için elimizden gelenin fazlasını yapacağız” değerlendirmesinde bulundu.