Trabzon'un Ortahisar ilçesinde Sanayi mahallesindeki kaporta ustası Ekrem Türe, yaptığı sıra dışı çalışmasıyla müşterilerin ilgi odağı oluyor. Küçük hasarlı araçların kaportasını değişik ağaç dallarıyla düzelterek adeta orijinalinden farksız hale getiren Türe, işinin yoğunluğu nedeniyle müşterilerine aylar sonrasına randevu veriyor. Sıra dışı uygulama sayesinde aracın kaporta boyası çıkmadan düzelttiğini ve bu sayede aracın değeri düşmediğini belirten Türe, sabır isteyen mesleğini severek yaptığı için çok tercih edildiğini söylüyor.
Türkiye’nin dört bir yanından gelen araçların kaportasını odunla düzelten Türe, uygulamanın ilk kez kendisi tarafından keşfedildiğini ifade ederek işlerinin çok yoğun olduğunu ifade ediyor.
Bu yöntemin ilk kez kendisi tarafından uygulamaya koyduğu ve bu sayede işlerinin açıldığını dile getiren Türe, “Çıraklığı saymasak 1979 yılından beri normal kaporta yapıyordum. Yaklaşık 10-15 yıl sonra farklı bir uygulamayı hayata geçirerek odunla kaporta düzeltmeye başladık. O yıllarda makine yokken ağaçlarla, odunlarla masaj yapar gibi aracın kaportasını yapmaya koyulduk. Yani aracın sacını bozmadan, kırmadan, boyasını dökmeden o işleri yaptık. Bu fikir benden geldi ben ürettim. Önce arkadaşlarımın sonra kendi arabam derken baktık ki bu böyle güzel oluyor daha sonra devam ettirdik. Zaten o sıralar işler hemen açıldı. Ağaç işini yaklaşık 25 yıldır yapıyorum. Trabzon’da bu işe başladıktan sonra benden görenler yapmaya başladı. Çoğu bu işi makine ile yapıyor ancak makine her yerini yapamazsınız. Kaportaya odunlarla masaj yapa yapa sacı tamamen hiç bozmadan düzeltiyoruz. Böyle yaptığımız için herkes bizi tercih ediyor. Böylelikle arabanın boyası çıkmıyor değeri düşmüyor” dedi.