Doğu Karadeniz Bölgesi, son yılların en sert kışını yaşıyor. Özellikle şehir merkezine yakın yüksek kesimlerde kar kalınlığı 1 metreye yaklaştı. Çok sayıda mahalle yolu da ulaşıma kapandı. Karayolları ve belediye ekipleri aralıksız yol açma çalışmalarını sürdürürken, uçak seferleri iki gündür yapılamıyor. Trabzon’un en önemli pazar yerlerinden olan Kadınlar Hali ise adeta sessizliğe gömüldü. Pazar esnafı, iki gündür gelen giden olmadığını, işlerin durduğunu söylediler. Vatandaşlar ise, son yılların en sert kışını yaşadıklarını, yaklaşık 20 yıl önce Trabzon’a böyle kar yağdığını belirttiler. 
Yüksek kesimlerde kar kalınlığının yer yer 2 metreyi bulduğu ilde şehir merkezindeki havuzlar donarken, araçlar da kar altında kayboldu.

DOLMUŞLADAN ÇOK ŞİKAYET GELDİ...
Vatandaşlar ise Trabzon'da en çok dolmuşlardan şikayetçi oldu. Özellikle sabah saatlerinde yoğun kar yağışının olduğu anlarda zincir takmadan ola çıkan bazı dolmuşların yolda kaldığı kaydedildi. Dolmuş bekleyen ve işlerine yetişmeye çalışan vatandaşlar duraklarda uzun kuyruklar oluştururken ne yazık ki şoför esnafı bu talebe karşılık veremedi. Bazı vatandaşların iddiasına göre ise dolmuşçuların kimisinin yoğun kar yağışından dolayı yola çıkmadığı ileri sürüldü.