61SAAÇ HABER SERVİSİ - AJANSLAR - Trabzon'da önceki gün gece saatlerinden itibaren etkisini gösteren kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Şehirde elektrik kesintisinden, trafik problemlerine kadar bir çok sorun oluştu. 

Özellikle hem Pazar günü olması hem de kar yağışı nedeniyle vatandaşlar toplu taşıma araçlarını kullanarak işlerine gitmek isterken bu kez de dolmuş problemi yaşandı. Dolmuşların yeterli sayıda olmaması nedeniyle bir çok kişi işlerine mecburen yürüyerek gitmek zorunda kaldı. Bu noktada Trabzon Büyükşehir Belediyesi ise dün gün boyu yoğunlaşan dolmuş hatlarında, belediye otobüsleri ve servis araçlarıyla birlikte vatandaşları ücretsiz evlerine taşıdı. 

DOĞALGAZLI EVLERİNDE ELEKTRİK KESİLİNCE...
Dün akşam etkili olan kar ve fırtına nedeniyle de şehir genelinde bir çok yerde elektrik kesintisi yaşandı. Elektriklerin sürekli gidip geldiği şehirde yaşanan bu sorunlar ise alt yapının sağlamlığını da sorgular nitelikte... Özellikle Doğalgazlı olan bölgelerde elektriklerin kesilmesinden dolayı vatandaşlar ısınma problemi yaşadı. Elektrik olmadığından dolayı kombilerin çalışmadığı bölgelerde vatandaşlar soğuk kış gününde evlerinde mecburen battaniyelerle oturmak zorunda kaldı. 

Sahil kesimlerinde de etkili olan kar yağışı nedeniyle sürücülerde zor anlar yaşıyor. Karadeniz Sahil Yolu'nda maddi hasarlı trafik kazaları meydana geldi. 

Havayolu ulaşımının da aksadığı Trabzon'da dün ve bugün çok sayıda sefer mecburen iptal oldu. 

Kar yağışı kente sadece bu gibi filaketler getirmedi. Kar yağının ardından kentte kartpostallık görüntüler de oluştu.

Yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Atatürk Köşkü'ndeki kar manzarası izleyenleri adeta büyüledi. Şehir merkezine 3 yıl aradan sonra yağan karın bölgedeki etkisini önümüzdeki günlerde de göstereceği öğrenildi.

KAR YAĞIŞI BUGÜN VE PAZARTESİ ARALIKLARLA SÜRECEK
Öte yandan Trabzon Meteoroloji Bölge Müdürlüğünün paylaştığı verilerek göre kar yağışının il genelinde bugün ve Pazartesi günleri de aralıklı olarak devam edeceği kaydedildi. Trabzon İl Merkezinde ise sıcaklığın - 2 dereceye kadar düşeceği kaydedildi. Meteoroloji Salı günü ise havanın çok bulutlu olacağını, Çarşamba gününden itibaren ise yağmurlu bir havanın Trabzon'u beklediği tahmininde bulundu.