Trabzon’da bugün sabah saatlerinden itibaren şehrin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışının ardından Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerinin ortaklaşa sürdürdükleri karla mücadele çalışmaları devam ediyor.

Trabzon’da meteorolojinin verdiği bilgilere göre birkaç gün sürmesi beklenen kar yağışının Cuma günü şehrin merkezinde de etkili olması bekleniyor.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin etkili çalışmaları neticesinde Trabzon’da kapanan mahalle yollarının tamamıyeniden açılırken yayla yollarının açılması işleminin daha sonra yapılacağı belirtildi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu kar yağışının Cuma gününden itibaren etkisini arttırmasının beklendiğini ifade ederek, “Vatandaşlarımızdan ricamız kar yağışı süresince özel araçlarını kullanmamaları, kullanmak durumunda olanlarında kar lastiği veya zincir olmadan yola çıkmamasıdır. Mahsur kalma, hasta ve cenaze gibi olaylar her zaman birinci önceliğimizdir. Bu durumda 112 ekiplerine ulaşılmasıyla birlikte ekiplerimiz gerekli çalışmaları ivedilikle gerçekleştirecektir. Halkımızdan bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı anlayışla bizlere yardımcı olmalarını bekliyoruz.” diye konuştu.