61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon’un Erdoğdu Mahallesinde önceki gün meydana gelen kazada küçük bir kız çocuğu ağır yaralandı. Edinilen bilgiye göre 8 yaşında ki Asel Kul, annesi ve yakınları ile birlikte misafirliğe gitmek istedi. 3 çocuk ve 2 yetişkin kadının bulunduğu grup Erdoğdu yolundan karşıya geçmek istedi. Bu sırada Karayolları tarafından vatandaşların kontrolsüz karşıya geçişini engellemek için koyulan ancak bazı yerleri boş bırakılan yaya geçidine benzeyen yerden geçmek isteyen gruba 72 yaşında ki H.G. idaresinde ki araç çarptı. 

Aracın çarpması ile 5 metre havaya fırlayan 8 yaşında ki Asel, ağır şekilde yaralanırken kazayı gören vatandaşlar hemen küçük kızı hastaneye götürdü. Ağır yaralanan, yüzünde kırıklar morluklar oluşan ve yoğun bakıma alınan küçük kız hayati tehlikeyi atlatırken görgü tanıklarının anlatımına göre H.G.’nin aracının süratli olduğu belirtildi. 
Ancak burada ki vatandaşlar özellikle Karayollarının vatandaşların karşıya geçişini engellemek için yolun ortasına koyulan bariyerlerin aralarında boşluk bırakılması kazalara davetiye çıkardığını belirtti. 
Sürücüler için her hangi bir uyarı tabelasının bulunmadığı, yaya geçidinin olmadığı bu noktalarda yayaların da dikkatsiz davranmaları durumunda daha çok kazanın olabileceği belirtiliyor...