61SAAT HABER SERVİSİ - Otopark inşaatında ilgililerden bilgi alan Başkan Murat Zorluoğlu, ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

Tam Otomatik Katlı Otopark Projesinde kendilerinin göreve geldiklerinde ödenek problemi olduğunu ve bunu çözdükten sonra işlerin hızla ilerlediğine dikkat çeken Başkan Zorluoğlu, “Buranın ödenek problemi vardı. Ödeneği çözünce yüklenici arkadaşımız hızlandı. Şu an itibariyle yüzde 80’ler seviyesindeyiz. Bu ciddi bir orandır. İnşallah ufak tefek bazı eksiklikler süratle tamamlanacak. Ama biz buraya bitti gözüyle bakabiliriz.  Nisan ayı içinde söz verdiğimiz gibi inşallah açılışını gerçekleştireceğiz. Burası 311 araç kapasiteli bir otopark. Önemli bir otopark” dedi. 

CUDİBEY OKULU TESLİM EDİLDİ
Öğretmen evi ve Cudibey İlköğretim Okulunun Tabakhane Vadisinde yapılan inşaatlarında da incemelerde bulunan Başkan Zorluoğlu, Cudibey İlköğretim Okulunun ikinci dönemde eğitime açılabileceğine dikkat çekti. 
Zorluoğlu, “Öğretmen evi ve okulumuza da baktık. Ortaokul tamamlanmış, Milli Eğitime Teslim ettik. İnşallah onlar, oranın tefrişatıyla uğraşıyorlar. İkinci dönemle birlikte, Şubat ayında orası açılır” dedi. 
Öğretmen evinin inşaatı ise yüzde 70’lerde olduğuna dikkat çeken Zorluoğlu, “Öğretmen evi kısmı da yüzde 70’ler seviyesinde. Oranın da işçiliğini beğendim. Burası gibi kaliteli işçilik çıkarmışlar. Oraya da çok yakıştı” diye konuştu. 

SAHİL DÜZENLEMELERİ
Zorluoğlu, sözlerine şu şekilde devam etti: “Trabzon’da daha yapılması gereken, sahil düzenlemeleri var. Ganita’dan başlayarak Beşirli ve Akçaabat’a kadar yeni sahil arzu ediyoruz. Bunun çalışmalarını başlattık. 

Ulaşımla alakalı olarak yeni yollar, dikey yollar çin Karayolları ile irtibat halindeyiz. 



DOLMUŞLARIN MODERNİZASYONU
Dolmuş modernizasyonu konusu gündemimizde. İnşallah onu da kısa sürede karara bağlayacağız. Önümüzdeki süreçte bizim şehrimizde sadece ulaşım aracı olarak değil; şehir mobilyası, görünüş için önemli olan dolmuşları, Trabzon’a turizm şehrine yakışır noktaya getireceğiz. 

FİNANSMANLAR ANKARA’DAN
Trabzon’un projelerini Ankara’da finansman noktasında yakından takip ediyoruz. Şu ana kadar epey mesafe kat ettik. 


OTOGAR İHALESİ MART VEYA NİSAN’DA
Kanuni Bulvarıyla alakalı olarak en hızlı yürüyen projelerden bir tanesi. dolayasıyla onda bir sorunumuz yok. bizim kaynak noktasında şu ana kadar elbette bazı sıkıntılar yaşamış olmamıza rağmen geldiğimiz nokta gayet iyi. 

Bir taraftan otogarın projesine başladık. Mart Nisan gibi ihalesini yapacağız. 

Ganita’nın projesine başladık. Modernizasyon işi. Boztepe ile ilgili çalışıyoruz. İlçelerimizde ki otopark meseleleri de var. 


MEYDAN’DA YAPILACAK OTOPARK
Meydan’da iİskenderpaşa caminin arsanın aki otoparkı da önümüzdeki süreçte yıkacağız. Oraya da şuan ki kapasitesinin 2 katından fazla, neredeyse 3 katı.. suanda 170 araç alıyor. 420 civarında araç kapasiteli yeni otopark. Üzeri de teras gibi güzel bir imalat yapacağız. Bir meydan yapacağız. Orayı da meydana katmış olacağız. Arada ki trafik problemini de genişinde ki sorun çözülmüş olacak. 

SÜMELA’DA MAYIS AYINDA TADİLAT BİTİYOR
Yine Sümela’da Meryem Ana’da 2020 Mayıs’ında orası bütünüyle ziyarete açılacak. Tadilat bitiyor. Oraya çok güzel bir teleferik çalışmamız var. Önümüzdeki sürçte onu da ihaleye çıkacağız. 

Aklımızda şehir için güzel projeler var. Kaynak konusunda kendimize güveniyoruz. Hem kendimiz kaynak oluşturuyoruz hem alacaklarımıza sahip çıkıyoruz. Yerlerimizi rayiç bedel üzerinden değerlendiriyoruz. Ankara’dan kaynak arayışımızda sağ olsun sayın bakanlarımızın çok katkısı oluyor. O bakımdan kaynak problemi yaşamıyoruz. 
Yüklenicilerimizde bizden memnun. İşlerimiz düzgün gidiyor”