61SAAT HABER SERVİSİ

Çamlıktepe Mahallesi’nde 18 Haziran’da aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelen selde Araklı Belediyesi personeli Ali Abdullah Osmanoğlu, imam Soner Özbay, Mehmet Cevahir, Helim Köse, DSİ personeli Hasan Çakar ve Büyükşehir Belediyesi personeli Baki Turhan, Erdoğan Uzun ve Ali Kemal Çoşkuner hayatını kaybetti.

Mahalle bakkalı Mahmut Köseoğlu ve gençliğinin baharındaki Cengiz Cevahir’i arama çalışmalarına 30 kişilik JAK timinin yanı sıra Trabzon, Samsun, Erzurum AFAD, Jandarma Sahil Güvenlik, Rize-Artvin Deniz Polisi’nden çok sayıda görevli ve helikopterler katıldı ancak kayıp 2 şahsın cesedine ulaşılamadı.

Mahalle halkı da kendi aralarında ekipler kurarak kayıpları aradı ama bir sonuç elde edilemedi.

TRABZON VALİLİĞİ VE AFAD TALEP ETTİ

Tüm bu yaşananların ardından 52. günde giyabi cenaze namazları kılınan, selde tüm aramalara rağmen bulunamayan 2 kişiyi arama çalışmaları 115 gün sonra Trabzon Valiliği ve AFAD'ın talebi üzerine AKUT tarafından yeniden başlatıldı.

AKUT'tan yapılan açıklamada 'AKUT Trabzon ekibimiz, Trabzon Valiliği ve AFAD'dan gelen talep üzerine, Araklı İlçesi'nde meydana gelen selde kaybolan 2 vatandaşımızı arama çalışmalarına katılmak için 9 gönüllüsüyle operasyona çıkmıştır' ifadelerine yer verildi.