Of’tan sonra Tonya Kaymakamı da valilik hukuk işleri müdürlüğünde görevlendirildi Trabzon'un Tonya Kaymakamı Osman Sayılır görevinden alınarak valilik hukuk işleri müdürlüğünde görevlendirildi. Hukuk işlerinde görevlendiren eski Of Kaymakamı ise açığa alındı.

O DA SEÇKİN ÖĞRENCİ ÇIKTI

Gazete61'in haberine göre:
Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Tonya Kaymakamı olarak atanan Osman Sayılır, İçişleri Bakanlığı kararıyla görevden alınarak Trabzon Valiliği Hukuk İşleri Müdürlüğü emrinde görevlendirildi. Tonya Kaymakamı Sayılır, 2006 yılında Dumlupınar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünde tamamladı. Of ilçesinde kaymakam yanında stajını tamamlayan Sayılır,  yurt dışı stajı için gönderildiği Amerika Birleşik Devletleri Maryland Eyaleti Towson University’de bir yıl süreyle İngilizce dil eğitimi aldı. Bu sure içerisinde üniversitede yapmış olduğu başarılı çalışmalardan dolayı seçkin öğrenci (Outstanding Student Award) ödülüne layık görüldü. Sayılır, Türkiye Cumhuriyeti Washington Büyükelçiliği’nde Büyükelçilik stajını tamamladı. Kütahya’nın Dumlupınar ilçesi Kaymakamlığı görevinde bulunduğu sırada Tonya Kaymakamlığına atanan Osman Sayılır, 16 Eylül 2018’de göreve başladı. 2 yıl sonra görevden alınan Kaymakam Sayılır’ın neden görevden alındığı ise açıklanmadı.

HUKUK İŞLERİNDEN AÇIĞA ALINDI

Osman Sayılır’ın da kısa bir süre önce görevden alınan OF Kaymakamı ile aynı soruşturma içerisinde olup olmadığı merak ediliyor. Osman Sayılır’ın yerine ise Kastamonu Seydiler Kaymakamı Muhammet İkis atandı. İki ay önce Seydiler Kaymakamlığı görevine atanan Muhammet İkis’in önümüzdeki hafta içerisinde Tonya’da göreve başlayacağı öğrenildi. Bu arada ODTÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nü 2007 yılında "Onur Öğrencisi" olarak tamamladığı ortaya çıkan Of eski Kaymakamı Memiş İnan’ın Ağustos ayında valilik bünyesindeki hukuk işlerinde görevlendirildi. İnan’ın daha sonra açığa alındı.

“ATANMIŞ GİBİ DEĞİL ADANMIŞ GİBİ ÇALIŞACAĞIM”

Tonya Kaymakamı Muhammet İkis, Tonya’ya atama kararı çıktığında şaşkınlık yaşadığını ancak görevini en iyi şekilde yerine getireceğini ifade etti. “Devlet büyüklerimiz bu şekilde takdir göstermiş” diyen İkis, “Tonya’ya atama ile gelsem de atanmış gibi değil Tonya’ya adanmış gibi çalışacağım. Bizim çocukluğumuz İstanbul’da hep Karadenizliler ile geçti. Akçaabat’tan, Düzköy’den arkadaşlarım vardı. Ayrıca her ne kadar Elazığlı olsam o toprakları, Trabzonluların huyunu suyunu çok iyi bilirim. Arhavi’de görev yapmış o bölgenin havasını solumuş, suyunu içmiştim. İnşallah en iyi şekilde görevimizi yapacağız” dedi.