61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’un Çaykara İlçesi Taşkıran Mahallesinde üretime 2009 yılında büyük umutlarla başlayan ancak sonrasında yaşanan sıkıntılar nedeniyle bir kaç kez üretimi duran kaynak suyuyla ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. 

2016 yılında Büyükşehir Belediyesinin kapısına kilit vurduğu borçları nedeniyle fabrikası da hacizle satılan kaynak suyu yeniden ihaleye çıkıyor.  Karar bugün Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde oy birliği ile alındı. 

Konuyla ilgili Büyükşehir Belediye Meclisini bilgilendiren TİSKİ Genel Müdürü Recep Köksal, “Şuanda idarece kiralanmak istenen Çaykara Taşkıran Mahallesi 4 litre/ saniye bir kaynak var. Bu daha önce bir fabrika tarafından kullanılmaktaydı. Hukuki nedenlerle şuanda fabrika çalışmıyor. Yine hukuki nedenlerle fabrika icra yoluyla satıldı. Bunun kiralanması bu fabrikaya bağlı değil. Fabrika sahibi veya sahibi olmayan her hangi biri idarenin yapacak olduğu ihaleye girebilecek. 

İhaleyi alan kişiler buradan 4 litre /saniye su kullanabilecek. Zaten daha fazla su yok. Suyun tamamını biz ihaleye çıkarıyoruz. Yani 1Litreyi’yi çıkarıp geri kalanı boş bırakmıyoruz” dedi. 

Ancak Trabzon Büyükşehir Belediyesinde alınan kararın tüm il sınırlarında ki kaynak suları ilgilendirdiğine dikkat çeken Köksal, “İhaleye çıkılmadan önce bir kaç aşama var. Bu aşamalardan bir tanesi muhammen bedel tespit komisyonunun çalışmasıdır.  Burada sayın Genel Kurulun tespit edeceği taban fiyat, kesin fiyat değil taban fiyat.. Taban fiyatı baz alarak Muhammen Bedel Tespit Komisyonu yeni fiyat oluşturacak.  Bu fiyat taban fiyatın üzerinde olacak. Yeni fiyat oluşturulurken kaynağın konumu ve ulaşım şartlarını göze alacak. 

Daha iyi şartlarda olan bir yer için daha yüksek bir fiyat belirleyebilecek, belki daha zor şartlarda olan bu taban fiyata daha yakın bir fiyat belirleyebilecek. Belki bunun iki katını belirleyecek. Onu bilemiyoruz o Muhammen Bedel Tespit Komisyonunun bir çalışmasıdır” dedi.