Trabzon'da meydana gelen trafik kazasında yaralanan abla D.A.N. ile erkek kardeşi B.N. , kazaya sebep olan araç sürücüsünün Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV)'na maddi yardım yapması karşılığında uzlaştığı açıklandı.
Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı Medya İletişim Bürosu’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;
“2015 yılı Aralık ayında Trabzon ili Ortahisar ilçesi Yalıncak Mahallesi'nde meydana gelen trafik kazasında sürücülüğünü L.U. (27) isimli şahsın yaptığı araç içerisinde bulunan abla D.A.N. (21) ile erkek kardeşi B.N. (17)'nin Rize istikametinden Trabzon istikametine doğru seyir halinde oldukları araca, yine aynı istikamete giden ve sürücülüğünü S.Ç. (30) isimli şahsın yaptığı araç arkadan çarptı.

Meydana gelen trafik kazası sonucunda, abla D.A.N. gözünden yaralanarak, erkek kardeş B.N. ise kazayı hafif sıyrıklarla atlattı. Bunun üzerine kazaya sebep olan sürücü S.Ç. hakkında, D.A.N. ile B.N.'nin yaralanmalarına sebep oldukları gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. Bu soruşturma sırasında tarafların uzlaşmayı kabul etmeleri nedeniyle Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bir uzlaştırmacı görevlendirildi.

Görevlendirilen uzlaştırmacının tarafları bir araya getirerek müzakere kurması sonucunda trafik kazasında yaralanan taraflar, kazaya sebep olan araç sürücüsü S.Ç.'nin Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV)'na maddi yardımda bulunması karşılığında uzlaştı. Uzlaşma sonucunda kusurlu araç sürücüsü S.Ç.'nin bir banka şubesine giderek Lösemili Çocuklar Vakfı'na ait hesaba bir miktar maddi yardımda bulunması sayesinde soruşturma dosyası sonuçlandırılmış oldu.

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı Medya İletişim Bürosu'ndan bu konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada; uzlaşma sonucunda, mağdur ve fail arasındaki uyuşmazlıkların çözümlendiği, böylelikle zararların onarılması ile sosyal barış ve güvenliğin sağlanmasının amaçlandığı ayrıca, yargıdaki iş yükünün azaltıldığı kaydedildi"