61SAAT HABER SERVİSİ-

Doktor Sema Ayaydın’ın organları Trabzon ve Ordu’daki hastalara nakledildi.

Trabzon’un Sürmene İlçesinde, 11 Temmuz tarihinde Emre Yılmaz'ın kullandığı 61 SA 305 plakalı araç, yoldan çıkarak yol kenarındaki evin kolonuna çarptı. Kazada araçta bulunan Emre Yılmaz ve beraberindeki 5 kişi yaralanırken, yaralılardan Fatma Ayaydın kaldırıldığı Araklı Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Kazanın üzerinden 4 gün geçmişken Cumartesi günü bir acı haber daha geldi. Kazada hayatını kaybeden Fatma Ayaydın’ın kızı KTÜ Tıp Fakültesinde görevli Dr. Sema Ayaydın, doktorların tüm müdahalelerine rağmen hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden Dr. Ayaydın için çalıştığı KTÜ Tıp Fakültesinde dün tören düzenlendi. Çalışma arkadaşları Dr. Sema Ayaydın’ı son yolculuğuna gözyaşları ile uğurladı.

Dün Araklı’da toprağa verilen doktor Sema Ayaydın, beyin ölümü gerçekleştikten sonra ailesinin organlarını bağışladığı ortaya çıktı.

Ailesini organlarını bağışlaması sonrası Dr Sema Ayaydın’ın iki böbreği ve bir karaciğeri Sağlık Bakanlığı'nın devreye girmesi sonrası KTÜ'de organ bekleyen hastalara nakledilmesine karar verildi. Bu karar sonrası KTÜ organ nakli merkezi başarılı 2 ayrı operasyonla Dr Sema Ayaydın’ın 2 böbreğini biri Trabzon’da hemodiyaliz hastası, biri de Ordu’dan Trabzon’a tedaviye gelen karın diyaliz hastasına nakletti. 2 hastanın operasyonu başarılı geçerken şimdi bir haftalık takip süresi olduğu belirtildi. Hastanede görev yaparken bir çok kişinin hayatını kurtaran Doktor Sema Ayaydın, hayatını kaybettikten sonrada bir çok kişiye umut oldu....