61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon’un Ortahisar İlçesi’nde Ayasofya Cami altı Devlet Sahil Yolu Caddesi’nde yapılan akıllı kavşakta meydana gelen kazalara sürücüler tepki gösterdi. 

Şehrin önemli bir turizm merkezi olan Ayasofya Cami’nin ziyaretleri ile birlikte sahil yolundan Tanjant bulvarına giden yolu rahatlamak amacıyla yapılan akıllı kavşağa girişinde çok sayıda kaza meydana geliyor. 

2.Devlet sahil yolundan akıllı kavşağa girmek isteyen sürücülerin karşısına dar virajlı bir döneğin olması kazaları beraberinde getirdi. 

Dün gece meydana gelen kazada hızlı olduğu ifade edilen araç sürücüsü viraj üzerinde bulunan bariyerlere çarptı. Kazda can kaybı olmazken giriş yolunda çok sayıda trafik kazası meydana geldi. 

Hem sürücülerin dikkatsiz olması hem de kavşağa giriş yolunun dar olması kazalara davetiye çıkarırken sürücülerin tepkisine neden oluyor. 

Kazazedeler ve olay anını yaşayan vatandaşlar haftada en az 2 kazanın meydana geldiği kavşak giriş yolu için yeni bir düzenlenmenin olması gerektiği şeklinde yetkilileri davete çağırdı.

Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından çok sayıda uyarı levhası ve ışıklandırması bulunduğu halde kazalar devam etmeye devam etmesi dikkat çekti.

Öte yandan kazanın meydana geldiği alanda vatandaşların sahile inmek için kullandığı güzergahın hemen yanında olması tepkileri beraberinde getiriyor.