61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Ortahisar İlçesinde ilk olarak Ortahisar Belediyesi tarafından başlatılan ardından Kültür ve Turizm Bakanlığına devredilen Kemer altı Sokak Sağlıklaştırma Projesinin ikinci etabı için Temmuz ayında ihaleye çıkılacak.

Trabzon’un Sur Dışındaki ilk ticaret alanlarından olan Kemeraltı’nın tarihi misyonuna uygun olarak canlandırılabilmesi için 3 etaba ayrılarak yapılan projenin birinci etabı bitirilirken Mayıs ayında ikinci etabın ihaleye çıkması bekleniyordu.

Ancak ihalenin Temmuz ayına ertelendiği kaydedilirken konu bugün ki Ortahisar Belediye Meclisinde ortaya çıktı. Başkan Ahmet Metin Genç, biten birinci etap çalışmaları nedeniyle bölge esnafına yaptığı ziyaretle ilgili meclis üyelerini bilgilendirirken 2. Etabın ihalesinin Temmuz ayında yapılacağını açıkladı.

Başkan Genç, “Bazı sorunlar var Ziyaret ederek yerinde müdahale etme imkanı bulduk. Şehrimiz adına güzel çalışma olur ve gerçekleşir diye düşünüyorum. Bize Mayıs ayında söz verilmişti ama Temmuz’da olsa problem değil. En azından şunu biliyoruz. Burada ki projemizin bedeli dahil yapım ihalesi beklediğimiz kadarıyla Temmuzda yapılacak. Belediyenin kasasından 1 lira çıkmadan Bakanlığımız tarafından icra edilecek” dedi.

Hatırlanacağı üzere Trabzon’da Kemeraltı Sokak Sağlıklaştırma Projesi kapsamında bölgedeki tarihi eserler restore edilerek çarşı aslına uygun hale getiriliyor.

İlk etabı biten v hizmete giren proje Trabzon’da hemen hemen herkes tarafından büyük beğeni topladı.