61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Ortahisar Belediye Meclisi Haziran ayı toplantıları bugün başladı. Selahattin Çebi ve Firar Bayrak’ın izinli olarak katılmadığı Belediye Meclisi Toplantısına, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç başkanlık etti.  Mecliste gündem dışı olarak söz alan MHP Grup Başkanı Davut Çakıroğlu, Kemeraltı projesinden görselleri yansıya yansıtarak şu soruyu sordu: “Kemeraltı Projeleri ilan edildi Bu proje yüzde 40 -50 aşamasında tamamlanmış durumda. Buraya harcanan para hepimizin parası. Bizim amacımız doğru harcanması ve uzun yıllar deforme olmaması. Burada yapılan bazı şeyler var. 

KİMSEYİ TÖHMET ALTINDA BIRAKMAK İSTEMİYORUM… 
Biraz dikkat ettim. Kimseyi töhmet altında bırakmak istemiyorum. Bu projenin bir makine projesi var mı? Elektrik projesi var mı? Dışarısı için konuşuyorum. Cephelerden geçen elektrik kabloları olsun, mekanik için soğutmalar olsun bu tarihi yapının yüzeyinde ki plastikler, güneşe karşı artı eksiye maruz kalacak olan enerji kabloları olsun.. Bunlar plan ve proje dahilinde ise sayın başkan durum kötü. Biz orayı güzelleştirme adına çalışma başlatıldı. Para harcandı. Bugün görüldüğü gibi kötü durumdadır. Çatı akarları. Ta kaplamalar yapılmış, güzel yapılmıştan uzak. Çatı akarlarından gelen sular hiç ıslah edilmemiş direkt yola bırakılmış. 
bizim yansıda seyrettiğimiz proje etkiliydi. Ama bugün hayata geçirilmekte olan o gün yansıda ki projeden çok uzak. Benim sizden ricam bu projeyi daha çok takip etmeniz” dedi. 

HENÜZ TESLİM ALINMADI… 
Bunun üzerine Başkan Ahmet Metin Genç, “Şuan da bu çalışma devam ediyor. Bazı görseller hiç dokunulmamış. Zaten orada ki kötü görüntüyü gidermek için bu projeyi hazırladık. 300 günlük şartname süreci var. Ama tabi böyle teslim almayacağız. Yapım esnasında veya dokunulmamış binalarla ilgili görselleri gösterdiniz. Orası koruma alanında olduğu için çakılan bir çivi bile kurulun gözetiminde. 2. Ve 3 etap için,  iyileştirilerek kültür bakanlığı tarafından tamamı finanse edilerek yapılıyor. Bu çok beğenilen proje oldu.  Şart namede neyse o yapılacak. Belediye tarafından ödemelerde bir gün gecikme bile olmadı” ifadelerini kullandı. 

ÇATI AKARLARI KONUSUNDA SIKINTI… 
Başkan Yardımcısı Erdoğan Beder ise, “Elektrik projesi var. Ama mekanik projesi yok. Gerekte yok. Elektrik projesi olduğu için proje doğrultusunda işlemler devam ediyor. Çatı akarları konusunda da büyük sıkıntımızdı. Alt yapı yağmur suyu, şebekesi olmadığı için orada çaresiz kaldık. Bu projenin eksiği olarak özeleştiri olarak söyleyebilirim. Çaresizdik. Alt yapı konusunda çalışma olursa ona da çare bulunacak. Çift cam konusunda tek cam olanları da değiştirilecek” dedi.