Trabzon’un Araklı İlçesinde Jandarma Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele birimleri ve Araklı Jandarma ekiplerince uyuşturucu madde imal ve ticaretini yaptığı tespit edilen A.G(46), E.A(21), S.K(23), A.C(25) isimli kişilerin evlerine eş zamanlı baskın yapıldı.

Madde Bulundu

4 şüphelinin evlerinde yapılan aramalarda esrar elde etmek için bulundurulan kenevir tohumu, çok sayıda kenevir bitkisi ile kubar esrar maddesi ele geçirildi. Şüpheliler çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak Bahçecik Cezaevi’ne gönderildiler.

Trabzon’un Araklı ilçesinde Jandarma Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele birimleri ve Araklı Jandarma ekipleri 4 kişinin uyuşturucu madde üretimi ve ticareti yaptığını tespit etti.

Teknik ve fiziki takip sonucu 4 şüpheliyi takibe alan jandarma ekipleri 2 Haziran Cuma günü gerçekleştirdiği operasyonla A.G(46), E.A(21), S.K(23), A.C(25) isimli dört kişinin evine eşzamanlı baskın yaptı. Araklı Cumhuriyet Savcılığı kararıyla evde arama yapan jandarma ekipleri şüphelilerin evlerinde uyuşturucu madde olan esrar elde etmek için kullanılan kenevir tohumu, çok sayıda kenevir bitkisi ile kubar esrar maddesi ele geçirdi.

Gözaltında İki Gün

Yakalanan şüpheliler ifadeleri alınmak üzere Araklı İlçe Jandarma Komutanlığı’na getirildi. Burada ifadeleri alınan 4 şüpheli gözaltında tutulmak üzere farklı yerlerdeki nezarethanelere konuldu. İki günlük gözaltı süresinin ardından şüpheliler savcılığa sevk edildi. Savcılıkta bir kez daha ifadeleri alınan şüpheli şahıslar, uyuşturucu temin etmek, ticaretini yapmak suçlamalarından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, A.G(46), E.A(21), S.K(23), A.C(25) dört kişinin tutuklanmasına karar verdi. Tutuklanan şahıslar Bahçecik’te bulunan E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na gönderildi.

Atakan TOK

TAKA