61SAAT HABER SERVİSİ - SERKAN KILINÇ - Ortahisar Kent Konseyinin 2. Olağan Genel Kurulu bugün Belediye Çok amaçlı salonunda yapıldı. Muhtarların damga vurduğu toplantının sonunda büyük tartışmalar yaşandı. Olaylı kongrede muhtarlar ile Ortahisar Kent Konseyi Başkanı Ahmet Aslanoğlu arasında tartışma yaşandı.
Tartışmanın fitili ateşleyen anlar ise tek adaylı gidilen kongrede Ahmet Aslanoğlu’nun yeniden başkan seçildiği sırada yaşandı. Açık yapılan oylama esnasında Ahmet Aslanoğlu, lehte ve aksi oyları sayarken kendisine karşı oy kullanan muhtarları sayarken “10 muhtar” ifadesini kullandı.
Aslanoğlu’nun bu ifadesi sonrasında muhtarlar protokol konuşmaları esnasında söz istedi. Ancak Aslanoğlu, toplantının sonunda dilek ve temenniler kısmında söz vereceğini ifade etti.
Toplantının sonunda ise Trabzon Muhtarlar Federasyonu Başkanı Bekir Aktürk ile Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç arasında mini bir tartışma yaşandı. Başkan Ahmet Metin Genç’e, “Sizin bu davrınışı demokratik bulmuyorum” diyen Bekir Aktürk’e, Genç, “Sen benim demokratik anlayışımı sorgulayamazsın” şeklinde yanıt verdi.
Bu tartışmaların ardından Başkan Ahmet Metin Genç, farklı bir toplantıya katılmak üzere salondan çıkarken bu kez Aslanoğlu ile muhtarlar arasında tartışma yaşandı. Muhtarlar özetle Aslanoğlu’nun kullandığı “10 muhtar” ifadesini eleştirirken karşılıklı sert sözler kullanılması dikkat çekti.