61SAAT HABER SERVİSİ - Büyük Taarruz'un 94. yıldönümü kutlamaları Trabzon'da saat 09.45'da Valilik Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde başladı. Törene, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Garnizon Komutanı Albay Okçin Akşit, Trabzon Milletvekilleri Ayşe Sula Köseoğlu, Salih Cora, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, şehit ve gazi yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Garnizon Komutanı Albay Okşin Akşit, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti. Ortahisar İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mesut Çelik'in günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından Trabzon Valisi Yücel’de bir konuşma yaptı.

ŞANLI DESTANIN YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ
Vali Yavuz, “Tarihe her zaman şan ve şeref kazandıran, altın sayfalar açan Türk Milletinin 1. Dünya Savaşı ile başlayan Kurtuluş Savaşı ile devam eden İstiklal ve İstikbal Mücadelesinin taçlandığı 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesinin zaferle sonuçlandığı, dünyaya Türk Milletinin istiklali için canını gözünü kırpmadan verebileceğini ifade ettiği o şanlı destanının yıldönümünü kutluyoruz. 21. yüzyılda sınırların kalktığı, artık iletişimin en üst seviyede olduğu bu yüzyılda daha olmaz denilen, insan aklının kabul etmediği vahşet senaryolarını izliyorduk. Suriye, Arap yarımadası, Irak, Ürdün, Mısır o bölgede müthiş bir senaryo uygulanıyordu. Bütün mazlum milletlerin başvurduğu tek adres olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti, mazlum milletlere kapılarını açmıştır” diye konuştu. 

BİZE BİZDEN BAŞKA DOST YOK
Konuşmasında FETÖ tarafından yapılan 15 Temmuz Darbe Girişimine de değinen Vali Yavuz “Asker üniforması giymiş, kendisini kiraya vermiş ve satılığa çıkarmış olan bazı subay ve astsubayların destek verdiği 15 Temmuz darbe girişimini maalesef millet olarak yaşadık. Ama hemen o gece bu asil millet hiçbir talimat, uyarı hatta tatbikat bile gerektirmeksizin meydanlara çıktı ve dedi ki ‘Ne kadar sinsi olursan ol, ne kadar kahpe olursan ol, bu milletin dişinden, tırnağından arttırarak milli savunmamızı sağlasın diye alıp teslim ettiği helikopterlere, zırhlı araçlarla saldır, korkusuzca karşında olacağız.’ Bu direnişi dünyaya ilan ettik. Mücadele her zerresine kadar devam ediyor. Dünyanın da yoğun diplomasi sonrası kabul ettiği Fethullahçı Terör Örgütü özel sektör olmak üzere temizlenecek. 15 Temmuz’dan sonra bu millet anladı ki ‘Bize bizden başka dost yok’ diye konuştu.
 
TÜRK MİLLETİ OLARAK BAĞIMSIZLIK İÇİN ÖLÜRÜZ
Vali Yavuz, “Düğünler bombalanıyor, askerimize, polisimize silahlar sıkılıyor. Çok daha metanetli olacağız ve çok daha fazla çalışacağız. Artık durmak, mazeret üretmek yok. Bu milletin önünde kimse duramaz. Biz Türk Milleti olarak bağımsızlığımız için ölürüz. Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok. Kimse bizimle uğraşmasın. Uğraşanların sonu ortadadır. 15 Temmuz gecesinden itibaren Trabzon’umuz Türkiye’ye örnek olacak şekilde demokrasi mitinglerine katılmış, canlı tutmuştur. Bu nöbetlere katılan siyasi partilerimizi, vatandaşlarımızı, sivil toplum kuruluşlarına ayrıca teşekkür ediyorum” dedi. 

Günün anlam ve önemine dair şiirlerin de okunduğu programda Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mehteran takımı da mini bir konser verdi. Daha sonra ise Trabzon Gençlik Spor İl Müdürlüğü sporcuları tarafından da burada bir gösteri sunuldu.
30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, Muharip gazilerin, askeri tören birliği, polis okulu öğrencileri ve öğrencilerin resmi geçit töreniyle sona erdi. Ancak bu bayramda bir ilk de yaşandı.
Daha önce  tören geçişinde askeri, belediye araçlarda katılırken bugün yapılan törende yer almamaları dikkat çekti.