Olay, dün Ortahisar ilçesi İskenderpaşa Mahallesi'nde özel bir klinikte meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 35 yaşındaki Erdinç Yıldız, burun estetiği ameliyatı için Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Opr.Dr. E.Y. tarafından ameliyata alındı. Ameliyat esnasında Erdinç Yıldız hayatını kaybetti. Yıldız'ın cesedi Trabzon Adli Tıp Kurumuna kaldırılırken burada yapılan otopsinin ardından cenazesi toprağa verilmek üzere ailesine teslim edildi.

Yıldız'dan alınan patolojik örnekler, İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığına gönderileceği ve buradan elde edilecek bulgulara göre bir 'Aşırı narkozdan ölüp ölmediği' ile ilgili bir sonuca varılabileceği kaydediliyor. Olayın özel bir klinikte meydana gelmesi nedeniyle de Trabzon Sağlık İl Müdürlüğü de olaya el koydu.  Sağlık İl Müdürlüğü klinikte ameliyat öncesi ve sonrası verileri inceleme altın aldı.  Soruşmanın sonucunda doktor ve klinikle ilgili karara varılacağı kaydediliyor.  Öte yandan operasyonu gerçekleştiren Dr. E.Y.'nin poliste ki ifadesinin ardından salı verildiği kaydedildi.
Olayla ilgili savcılık soruşturması başlatılırken burada kullanılacak verilerin de hem ameliyat öncesi hem de ameliyat sonrası hastanın verilerinin olduğu kaydedildi.

MERAK EDİLEN SORULAR
Öte yandan olayla ilgili akıllardaki soru işaretleri ise şu şekilde...

Klinik’in narkoz kullanılacak düzeyde ameliyat yapma izni var mıydı?   

Narkoz teknisyeni ve ya o işin uzmanı bir kişinin klinikte kadrosu var mı?

Ameliyathane olarak özel hastanelerin ameliyathanelerini kullanması gereken klinik neden kendi bünyesinde böyle bir operasyona kalkıştı?

Benzeri her klinikte narkoz verilerek bu tür operasyonlar gerçekleştirilebilir mi?