Etkinliğin açılışı saygı duruşu ve İstiklal marşı okunması ile başlandı, Kuranı Kerimin tilaveti Şaban Muhsini’nin sesi ile dinlendi. Jila Sai’nin temsil ettiği Afganistan’da kadın olmak gösterisi gözyaşları arasında izlendi. Gösteri sonrası Dernek Başkanı Muhammet Gül konuşmasında, Afganistan’ın kuzeyi Kunduz kentinde geçtiğimiz cuma günü cuma namazı kılınırken canlı bomba patlaması sonucunda şehit düşen 150 şehidimize Allahtan rahmet kederli aileleri ve Afganistan halkına sabırlar, aynı saldırıda 200’ün üzerinde yaralılara da acil şifalar diledi. Gül konuşmasının devamında Suriye’de PKK/YPG’li teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen iki özel harekat polisimize Allah’tan rahmet niyaz ederim ailelerine başsağlığı dilerim. Milletimizin başı sağ olsun. İki yaralı polisimiz için de acil şifalar temenni ediyorum dedi. Bu vasile ile Terörü ve teröristleri bir kez daha en şiddetle kınadıklarını dile getirdi. Afganistan’da Hazara Türklerine yönelik zorunlu göç ettirme politikasını eleştiren Gül, Afganistan’da Taliban yönetiminin Kız çocuklarının eğitimine yönelik engelleri, kadın hakları ve insan haklarının ihlallerine dikkat çekerek çözüm yolunun savaş ve silah olmadığını barışçıl yöntemlerle Afganistan halkının bu zorlu süreci de geçirerek karanlıklardan aydınlığa kavuşacaklarını söyledi. 

Gül Göç İl Müdürüne, Uluslar arası Göçmenler Derneği  başkanı Mehmet Bayram ve Yetişme Çağı Çocukları Koruma Derneği başkanı Nuray Usta ve tüm misafirlere katılımlarından, Ortahisar Belediyesine ve Hayata destek derneğine de bu etkinliğin yapılması için desteklerinden dolayı teşekkür etti.  

Göç İdaresi İl Müdürü Ramazan Latifoğlu Afganistan’da İslam adına yapılanların çok üzücü olaylar olduğunu söyledi. Camide katledilen insanlara yönelik yapılan intihar girişimi insanlık ve Müslümanlıkla bağdaşmadığını dile getirdi. Kız çocukların eğitiminin önemini vurgulayan Latifoğlu, özellikle kızların okullaştırılmasını teşvik ettiklerini söyledi. 

Küçük kızımız sahar Ahmadinin şiiri ve Begüm Çocuk Korusunun “Biz Işığın Kızlarıyız” adlı sunumu beğeni ile izlendi, Begüm Kadın kollarını temsilen Fahime jaferi kadın rolünün önemi ve Begüm komitesinin işlevini anlattı. Çocuk piskoloğu olan Raziye Safi Kız Çocukları ile ebeveynlerin ilişkisini ele aldı, aile danışmanı olan Meryem Kurbani ise aile bireylerinin iletişim becerilerini geliştirmeleri gerektiği konusunu vurguladı. Ailelere ve Çocuklara yönelik cinsel istismara karşı farkındalığı arttırmak için UNİCEF tarafından hazırlanan videolar yayınlandı. Afganistanlı yerel sanatçı Alijan  Alizade domburası ve sesi ile Afganistan kızlarını sanat dili ile anlattı. Beyaz kumaş üzerine çizilen Afganistan haritası barışı temsilen çocuklar tarafından farklı renkler ile süslendi. boyalamaları ile renkli sahneler oluşturuldu. Begüm komitesi tarafından Afganistanlı  Kadınların sesini duyurmak için başlatılan hem dijital ortamda hem beyaz burka üstünde ıslak imza kampanyası için destek istendi.

Program sonunda üç örnek kadın tüm kadınları temsilen sahnede onure edildi. Etkinliğe katılan tüm katılımcılara kuru pasta ve meyve suyu ikram edildi, 250 çocuğa hediyeler verilerek etkinlik son buldu.