61SAAT HABER SERVİSİ - Kazanın detayları günün ilerleyen saatlerinde ortaya çıktı.  Edinilen bilgiye göre kaza sabah saat 08:00 saatlerinde Vakfıkebir İlçesi Yalıköy Mevkii Devlet Sahil Yolunda meydana geldi. 
Arif A.’nın kullandığı 67 NZ 543 plakalı Vinç, 25 DB 327 plakalı kamyona yolun kenarındaki elektrik direklerini yükleme yaptığı esnada Mehmet D.’nin kullandığı 61 S 3508 plakalı midibüs, vinçe bağlı havada kamyondan dışarı taşmış şekilde duran elektrik direğine çarptı. 
Çarpmanın etkisiyle meydana gelen kazanın ardından midibüs, 50 metre ileride devrilerek yan yattı. Bir süre bu şekilde sürüklenen midibüste 2 kişi hayatını kaybetti 8 kişi yaralandı. 
Kazada yaralıların isimleri şu şekilde açıklandı: 
Sevgi İşçi Kanat, Mehmet Kasım, Demet Çalık, Nagihan Günaydın, Ebru Çalık, Mehmet Kara, Sultan Polat ve Cemil Şanlı 
Aynı kazada Serhan Akyol ve Bekir Kukul isimli vatandaşların ise hayatını kaybettiği bildirildi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerinin araçtan çıkardı. 
Kazanın meydana gelmesinin ardından bir çok tartışmalarda peşi sıra geldi. Özellikle kamyon ve vincin yolun bir şeridini kapatarak yükleme yapması ve burada hiç bir güvenlik önleminin alınmaması en büyük tartışma konusu oldu. Bir diğer konu ise hem şehir içi hem de şehir dışı taşımacılıkta emniyet kemerinin zorunlu olmaması. 
Emniyet kemerinin yolcular için zorunlu olması noktasında bu gibi can kayıplarının en asgariye düşeceği de yapılan uyarılar arasında...