61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Havalimanında geçtiğimiz günlerde meydana gelen kaza yürekleri ağza getirdi. Ankara – Trabzon seferini yapan Pegasus Havayollarına ait uçak, Trazon Havalimanına inişinin ardından park yapacağı sırada, pistten çıkmış ve denize 25 metre mesafe kala durmuştu.
Her hangi bir kimsenin bile burnunun kanamadığı olay sonrası tüm gözler Trabzon Havalimanına çevrilirken Ulaştırma Bakanlığından gelen Kaza İnceleme ve Araştırma Kurulu çalışmalara başladı. 3 uzman ve bir pilottan oluşan ekip,  kazadan 1 gün sonra Trabzon’a gelirken ilk olarak bölgede inceleme yaptı. Kurul daha sonra uçağın Kara Kutu’sunu alarak geri döndü. Kara Kutu’da yapılacak inceleme sonrasında uçağın neden pistten çıktığının netleşeceği kaydediliyor.

KURTARMA OPERASYONU
Kazayla ilgili incelemeler devam ederken, uçağın bölgeden ne zaman kaldırılacağı da netleşmeye başladı. Ulaştırma Bakanlığının ‘Olur’ vermesi halinde, şuanda zemin güçlendirme çalışması yapılan alanda dev vinçler ile Perşembe günü uçağı kurtarma operasyonu planladığı kaydedildi.

Uçağın bölgeden kurtarılması halinde, havalimanında ki boş alanlardan birini çekileceği ve burada işlemlere devam edileceği kaydedildi. Kurtarma operasyonu sonrasında ise yolcuların da bagajlarına kavuşabileceği belirtildi.
 
UÇAK PİSTEN ÇIKTI S.O.S. DÜĞMESİNE BASIP ALARM VERDİ
Uçağın pistten çıktığı esnada neler yaşandığı da yavaş yavaş gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Uçağın inişi esnasında pilotun her hangi bir arıza bildiriminde bulunmadığı ifade edildi. Uçağın pistten çıkmaya başlaması sonrasında pilotun S.O.S. düğmesine basarak alarm verdiği bunun üzerine Havalimanı Kontrol Kulesinin de hemen duruma reaksiyon vererek ilk yardım ekiplerine bilgi verdiği kaydedildi.

97 SANİYEDE MÜDAHALE ETTİLER
Havalimanında konuşlu güvenlik ve itfaiye ekiplerinin de 97 saniye gibi kısa sürede olay yerine giderek hemen uçağı su sıkmaya başlayarak soğutma işlemi yaptığı belirtildi. Havalimanında bu şekilde bir kazanın nadir olmasına rağmen güvenlik ekiplerinin duruma hemen reaksiyon vererek kısa sürede olay yerine gitmesi ise olumlu bir gelişme olarak değerlendirildi.

24 DAKİKADA TAHLİYE
Kaza sonrasında uçakta ki yolcuların ise 24 dakikada tahliye edildiği ifade edilirken konuyla ilgili resmi kaynakların bugün veya yarın bir açıklama yapması bekleniyor...