61SAAT HABER SERVİSİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rize’de ki programı nedeniyle Trabzon’da gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve TBMM Başkanı Meclis Başkanı İsmail Kahraman kahvaltı yaptı.
 
Şehrin en işle yerlerinden biri olan Atatürk Alanı’nda bir işletme kahvaltı yapan bakan Soylu ve Yılmaz ile meçli başkanı Kahraman’ı vatandaşlar meraklı gözlerle bekledi.
 
Güvenlik önlemler alındığı bölümde Kıbrıs gazisi Trabzon’un sevilen isimlerinden Albay lakaplı Savaş Dizdar’ın sözleri dikkat çekti.
 
Bakanlara ve meclis başkanına sesini duyurmak isteyen Savaş son günlerde şehit haberlerine çok üzüldüğünü ifade ederek dikkat çekerek, Amerika ve TBMM’de PKK’yı destekleyenleri sert dille eleştirdi.
 
Bakanların ve meclis başkanının iş yerinden çıkışı sırasında Savaş’ın ‘Sayın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yanıma gelecek’ şeklinde bağırması gözleri bir anda ona çevirdi.
 
Güvenlik güçleri ise Kıbrıs Gazisi Savaş’ı sakinleştirmek yanına gitmesi dikkat çekti. Öte yandan gazi Savaş’ın gelen şehit haberlere çok üzüldüğünü ve bakan Soylu’nun terörü tamamen bitirmesi için istekte bulunacağı öğrenildi.