61SAAT HABER SERVİSİ

Kılıçdaroğlu, Ankara'dan İstanbul'a yürüyüşünün 14. gününe girerken CHP Trabzon teşkilatı ile CHP Rize İl Başkanı Sayın Mesut Rakıcı, CHP Gümüşhane İl Başkanı Sayın Bedri Ağaç, Trabzon’daki Sivil Toplum Örgütleri, il başkanlığı üyeleri, İlçe Başkanları, İl ve İlçe Yöneticileri, İl-İlçe Kadın ve Gençlik Kolları Başkan ve üyeleri bugün Atatürk Parkı'nda bir araya geldi.

8 KİLOMETRE YÜRÜDÜLER

İl Başkanı Turgay Güngör'ün açıklamasının ardından CHP'liler Trabzon'un Ortahisar İlçesi Kemerkaya Mahallesi'nin Ganita olarak bilinen bölgesinden yürüyüşe başladı. Yaklaşık 8 kilometre yürüyeyen CHP Trabzon İl Örgütü'nde bazı vatandaşların destek verdiği görülürken yürüyüş Akyazı Spor Kompleksi'ne kadar devam etti.

800 KİŞİYE YAKIN KATILIMCI OLDU

Yaklaşık 800 kişini katıldığı yürüş yoğun güvenlik önlemleri altında sona erdi.

''9 İL ÖRGÜTÜ OLARAK HUKUK CİNAYETİ İŞLENDİĞİNİ SÖYLÜYORUZ''

İl Başkanı Turgay Güngör, Atatürk Alanı'nda yaptığı açıklamada 'Neden Adalet Yürüyüşü?' sorularına cevap vererek şu ifadelere yer verdi;
''Herkes için “ADALET” yürüyüşünün Doğu Karadeniz’deki Trabzon ayağını bugün birazdan başlatacağız. Bu nedenle hepinize hoş geldiniz diyorum.
Doğu Karadeniz’in TRABZON – RİZE – ARTVİN – GÜMÜŞHANE – GİRESUN – ORDU – SAMSUN – SİNOP - AMASYA CHP İl Örgütleri olarak, ülkemizde “HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ YERİNE, ÜSTÜNLERİN HUKUKU’NUN” egemen olmasını , haksız ve adaletsiz bir biçimde hukuk yolları tükenmeden insanların gözaltına alınmasını, tutuklanmasını, cezaevlerine konmasını açık  hukuk cinayetleri olarak değerlendiriyoruz.

''ADALET ARAYIŞI TEK BAŞINA ENİS BERBEROĞLU SORUNU DEĞİLDİR''

''Anayasal hakların ve yazılı hukukun askıyı alınıp, OHAL kararnameleri ile ülkemizin yönetilmesi sonucunda ülkemiz baskı, zulüm ve gözyaşı ülkesi haline dönüştürülmüştür. HAK-HUKUK-ADALET kalmamıştır.  Son dönemde ne kadar AKP’li varsa yargıya sokulmuş ve hakim-savcı olarak atanmıştır. Soruyorum sizlere ; bu niyetin FETÖ’nün yargıdaki örgütlenmesinden ne farkı vardır? Atamada, tek kriter AKP’li veya yandaş olmaktır. Son zamanlarda gerçekleştirilen 1341 hakim-savcı atamasının % 90’nının AKP’li yönetici ve üyelerden seçilmesi, AKP’li olmayan adalet beklemesin anlamı taşımaktadır. Bu hukuk cinayetlerine son verilmesi, halkımızın konu ile ilgili duyarlı kılınması, yasamanın ve yürütmenin bu haksızlıklara-yanlışlara engel olmasının temini gayesi ile Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun tek başına planladığı ve Ankara Güvenpark’tan başlayan, İstanbul Maltepe’de sonlanacak “ADALET” yürüyüşü, arkasına yığınlar eklenerek sürmekte ve bugün itibariyle 14. günü tamamlanmış olmaktadır. CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun sadece gazetecilik mesleğini yapması ve haber konusunun tüm kamuoyunca Cumhuriyet Gazetesinde yayınlanmadan önce bilinmesine rağmen önce müebbet, daha sonra 25 yıla mahkûm edilmesi, yasama görevini sürdüren bir milletvekilinin hukuk yolları tükenmeden apar-topar cezaevine konulması bir hukuk cinayetidir. 
Bu arayış tek başına Enis Berberoğlu sorunu da değildir. Cumhuriyet ve Sözcü gazetelerine yapılanlar da ortadadır. Sadece gazetecilik yaptığı için bugün 150’nin üzerinde gazetecinin tutuklu olması olayların gerçek boyutunu da açıkça ortaya  koymaktadır''

''DOĞU KARADENİZ'DE CHP ÖRGÜTLERİNİN YÜRÜYÜŞ PROGRAMLARI''

''Yandaş, havuz medyası dışında, sistemi eleştiren, gerçekleri açıklayan tüm basın yayın kuruluşları görevlerini yapamamakta, susturulmaya çalışılmakta ve büyük bir baskı altına alınmaktadır. 
İşte bu noktada CHP’nin Doğu Karadeniz Trabzon, Rize, Gümüşhane  İl Örgütleri olarak bugün bu basın açıklamasını yapacağız, ardından Akyazı’ya kadar yürüyeceğiz ve otobüslerle, önce Giresun ve Ordu’ya, daha sonra ise Samsun’a gidip yukarıda açıklanan Doğu Karadeniz’in (9) İl Örgütleri olarak toplu bir basın açıklaması daha yapacağız. Daha sonra ise Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun yarın sürdüreceği yürüyüş kortejine yaklaşık 1800 kişi ile katılacağız''

''ADALET ARAYAN HEPİMİZİN YOLU AÇIK OLSUN''

''Bu çabamız ülkemizde herkese demokrasi, herkese eşitlik, herkese adalet çabasıdır.Bu çabamız, haksızlıklara uğrayanların , hakkını arayıp da alamayanların çabasıdır. Bu çabamız, ülkemizin yarınlarını barış içinde, kardeşçe bir geleceğe taşıyacak ortamın oluşması çabasıdır. Bu çabamız, sağcı, solcu, milliyetçi, muhafazakar demeden, bütün halkımızı ülkemizin geleceğini etkileyecek birliğe, beraberliğe davet çabasıdır. “ADALET” arayan hepimizin yolu açık olsun. Yaşasın tam bağımsız Türkiye, Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, yaşasın bağımsız hak, hukuk ve adalet arayışımız. Selam olsun, bu uğurda mücadele edenlere, selam olsun.
Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum''