61SAAT HABER SERVİSİ

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy restorasyonu tamamlanan Trabzon Merkezde ki Kızlar Manastırı’nda incelemelerde bulundu. Beraberinde Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, İl Kültür Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu ile Boztepe sırtlarında ki

Kızlar Manastırında incelmelerde bulunan Bakan Ersoy, tarihi yapı hakkında Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve ilgililerden bilgi aldı. 

Zorluoğlu, Mastırın ulaşım sorununun Boztepe’den yapılacak merdiven yoluyla çözüleceğine dikkat çekerken bölgenin restorasyon için Trabzon Büyükşehir Belediyesinden, Kültür ve Turizm Bakanlığına devredildiğine dikkat çekti. 

Restorasyonu biten Manastırın, geçici kabulünün yapıldığına dikkat çekilirken, Baka Ersoy, ilgili firmaya ne zaman devredeceğini sordu. İlgili firma yetkilisine hemen devredebileceğini kaydetti. 

Bakan Ersoy, manastırın faaliyete geçmesi için Trabzon Büyükşehir Belediyesin devrini dile getirirken Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’da talep yazısının yazıldığını ifade etti.