61SAAT HABER SERVİSİ - Türkiye’de son dönemdeki ekonomik koşullar, döviz kuru ve faizlerde oluşan yükselişler nedeniyle Trabzon’da Konkordato ilan eden firma sayısında artış yaşanıyor.

Trabzon’da Kasım ayına kadar 7 firma Konkordato ilan ederken bu sayıya Aralık ayında 2 firma daha eklendi. Burada dikkat çeken bir başka nokta ise Trabzon’da Aralık ayında şahıs Konkordatosunun da ilan edilmesi oldu.

Trabzon’da Ekim ayında 3 firmanın Konkordato ilan ettiği kaydedilirken Kasım ayında bu rakam 7 olmuştu.  19 Aralık itibariyle Trabzon’da konkordato ilan eden şirketlere 2 firma daha katıldı.

En son konkordato ilan eden firmalara bakıldığında ise Hazır Beton, Yapı ve İnşaat Malzemeleri sektöründe faaliyet gösterdikleri görüldü.  

Başvuruda bulanan bu firmalara  3 Ay Süreli Geçici Mühlet Kararı verildiği kaydedildi.

Trabzon’da Aralık ayında konkordato ilan 2 firmaya ise bir vatandaşta eklendi. Trabzon’un Akçaabat İlçesinde 1. Asliye Hukuk Mahkemesine başvuran T.. isimli vatandaş, konkordato istedi.  

Mahkeme tarafından T.. için 3 ay süreli geçici mühlet kararı verildiği kaydedildi.

Trabzon’da daha önce Konkordato ilan eden bazı firmaların ise mahkemeye başvurarak uzatma talebinde bulundukları kaydedildi. Bu firmaların kimisine 1 yıl süre ile uzatma verildiği kaydedilirken şirketten alacaklıların da, alacaklarını bildirmeleri istendi.