61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon'da vatandaşların öğrenci servis araçlarında kapasiteden fazla öğrenci taşındığı iddiası sonrasında Trabzon Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bugün şehrin belli başlı noktalarında uygulama yaptı.
Özellikle okulların çıkış saatini bekleyen Trabzon Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri, bir çok servis aracını durdurarak kontrollerde bulundu.
Şuana kadar yaklaşık  100 servis aracının kontrol edildiği ve bunlardan 11’inie değişik maddelerden işlem yapıldığı bildirildi.  İşlem yapılan servis araçlarından 6’sına ise fazla öğrenci taşındığı gerekçesiyle ceza kesildi.
Kapasitesinden fazla öğrenci taşıyan servis araçlarından birinde ise ortaya çıkan görüntü polislerin bile şaşkına çevirdi. Kaydedilen görüntülerde öğrencilerden bazılarının neredeyse kucak kuca oturduğu ve servis aracının kapasitesinden çok fazla öğrenci taşıdığı görüldü.
Konuyla ilgili yetkililerden alınan bilgiye göre bu kontrollerin Trabzon’da sürekli yapılacağı bildirildi.  
Hatırlanacağı üzere Trabzon’da sabah saatlerinde bir servis aracına kapasitesinden fazla öğrenci alındığını gören bir vatandaş bu durumu cep telefonu ile görüntülemişti. Bu görüntüler büyük tepkiye neden olmuştu...