61SAAT HABER SERVİSİ - Edinilen bilgiye göre ilk olay Trabzon’un Of İlçesinde meydana geldi. Of İlçesinde N.S. adlı şahsın parmağı, avuç içi hizasından koptu. KTÜ Tıp Fakültesine yönlendirilen N.S.’nin durumunu inceleyen ekipler, parçalı yaralanma olması nedeniyle bir hayli zorlandığı kaydedildi. 
N.S.’nin kopan parmağı, Prof. Dr. Murat Livaoğlu’nun liderliğinde ki plastik cerrahi ekip tarafından yaklaşık 8 saat süren zorlu bir operasyon sonrasında yerine dikildi. N.S., yaklaşık 1 hafta süren servis takibinin ardından ayaktan takip edilmek üzere taburcu edildiği bildirildi. 

Bir diğer olay ise Artvin Borçka ilçesinde meydana geldi. M.S. isimli bir kişinin el baş parmağı tırnak seviyesinden kopması sonrasında Artvin’de yapılan tedavisinin ardından KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesine sevk edildi. 
Acil olarak kabul edilen hasta burada yapılan ilk müdahalesinin ardından hemen operasyona alındı. Prof. Dr. Muhammet Uraloğlu liderliğindeki plastik cerrahi ekibip, kopan parçayı yaklaşık 4 saat süren bir operasyonun ardından yerine dikmeyi başardı. M.S.’de yaklaşık 1 hafta serviste takip edildikten sonra taburcu edildiği kaydedildi. 

Zorlu geçen her iki operasyonun ardından hastaneden yapılan bilgilendirmede, “Bölge El Cerrahi Merkezimizin yaptığı bu ameliyatlarda onarımları yapılan damarların çapları yaklaşık birkaç saç teli kalınlığında idi. Ameliyatlar sırasında hastanemize ait son teknoloji cihazlar yardımıyla “Süper Mikrocerrahi Tekniği” uygulandı. Süper Mikrocerrahi Tekniği, başta Uzak Doğu ülkeleri olmak üzere dünyanın pek çok yerinde yoğun biçimde uygulanmaktadır. Bu bölgenin insanlarının adet, gelenek ve inanç sistemlerinde organ kaybı büyük sorun teşkil ettiği için söz konusu uygulamada Uzak Doğu Ülkeleri hastaneleri ileri tecrübe sahibi olmuştur. Ülkemizde ise kısıtlı sayıdaki merkezde uygulanmakta olan Süper Mikrocerrahi Tekniği, hastanemiz Plastik Cerrahi Ekipleri tarafından başarıyla uygulanmaktadır. Hastanemiz pek çok alanda olduğu gibi Plastik Cerrahi alanında da ileri teknolojili teknik ekipman, deneyimli cerrahları ve uzman teknik ekibiyle ülkemizin lider merkezlerinin başında yer almaktadır” denildi.