61SAAT HABER SERVİSİ - Trazon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, Trabzon'da koronavirüs ile ilgili son gelişmeleri paylaştı. Telefonla 61saat'in sorularını yanıtlayan Usta, dikkat çeken ifadeler kullandı. 

TÜRKİYE’DE Kİ GİBİ TRABZON’DA DA VAKA AZALIYOR

Türkiye’de test oranına göre vaka sayısında yaşanan azalmanın Trabzon’da da yaşanıp yaşanmadığı sorulduğunda ise Usta, “Aynı oranda bizde de eksilmeler var. Bu bir rehavet anlamına getirilmemesi gireken durum. İşi sıkı tutunca bu seviyelere görüyoruz ancak az gevşersek yoğun zamanları yeniden görebiliriz” dedi. 

KAN STOKLARI KRİTİK SÜRECE GİRDİ

Hem Koronavirüs hem de Ramazan ayının girmesiyle birlikte Türkiye’de kan stoklarında yaşanan sıkıntının Trabzon’da yaşanıp yaşanmadığı sorulduğunda ise Usta, “Kızılay bu konuyu yönetiyor. Bizde destek veriyoruz sayfalarımızdan paylaşmaya başlıyoruz. Şu anda yaşanan bir sıkıntı var.  İsteyen vatandaşlarımız Kızılay’a gece yapabilirler.  İsteyeni evinden alıp getiriyorlar. Kan bağışı kısma özellikle destek vermek gerek. Halk arasında Koronavirüs düşünülüyor ama normal vatandaşa ameliyat olacaklara onlara kan gerektiğinde kan sıkıntısı yaşanabilir.  Bu çok kritik süreç ve dikkat edilmesi gerekiyor. Bir an önce bu kan verme peridoyodunu arttırmak gerekiyor” ifadelerine yer verdi.