Edinilen bilgiye göre Yılmaz Güzeldal 16.04.2020 Cumurtesi günü rahatsızlanarak Araklı Bayram Halil Devlet Hastanesine gitmişti. Burada yapılan kontrollerden sonra Trabzon Kanuni Araştırma Hastanesine sefk edilmişti. Yapılan Test Sonucu Testi Pozitif çıkan Yılmaz Güzeldal tedavi altına alındı.  Yapılan tedavi sonrası testi pozitif çıkan Güzeldal açıklamalarda bulundu. 

Güzeldal açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

Cumartesi günü hastane başvurmadan önce ateşim 35 derecenin altına düştü donacak gibi oldum başımın olduğu bölge ise sıcak su dökercesine terliyordum hastanede testim pozitif çıkmasından sonra değişik duygular içine girdim zor bir süreç oldu Allah şükürler olsun bize bu güzel günleri tekrar gösterdi.

Bilinmeyen çok olduğu için doğal olarak insanlar bilinmeyenden korkar. Bu nedenle de endişe hissediyorsunuz, ailenizi düşünüyorsunuz, 'Ben ne yapacağım?' diyorsunuz. Bunlar doğal süreçler. Çok şükür ağır seyretmediği için ve kaygılarla bireysel başa çıkarak hastalığı atlattım buradan herkese çağrım şudur lütfen daha dikkatli olalım bu işin şakası yok dedi.

Yılmaz Güzeldal hastalığa yakalanmadan önce Araklı’da fazlada dolaşmadım diyerek lütfen sosyal mesafaye dikkat edelim dedi. Hastane’de beş yıldızlı bir otelde gibi tedavi gördüm diyerek Doktorlarımızdan Allah razı olsun dedi. Güzeldal evimde 14 karantina dönemi geçireceğim inşallah sonu güzel olur diyerek sözlerini tamamladı.