61SAAT HABER SERVİSİ

Sağlık Bakanlığı’nın önümüdeki günlerde il il olarak resmen açıklaması beklenirken Trabzon’da koronavirüs salgının detayları ortaya çıkmaya başladı. 

TRABZON’DA DÜŞÜK ORANDA YÜKSELİŞ VAR

Koronavirüs nedeniyle iki kişinin öldüğü Trabzon’da hasta sayısı düşük oranda yükseldiği ortaya çıktı. Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde toplamda 19 koronavirüs hastasından iki kişi hayatını kaybederken 3 hasta yoğun bakımda diğer hastalar ise koronavirüs polikliniğinde tedavi gördüğü bildirildi.

TRABZONLU EVDE KALINCA HASTALIK BULAŞMIYOR

Trabzon’da pozitif çıkan hastalara temas nedeniyle şüphe nedeniyle 21 kişi karantina altına alınırken Trabzon’da vaka sayısının vatandaşların evde kal çağrısına uymasından dolayı fazla artmadığı ifade edildi.

BAŞHEKİM, 'RİSK VAR, ÇIĞIRINDAN ÇIKABİLİR'

Konuyla ile ilgili Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Süleyman Türedi, ‘'Evde kalmaz ve bu çağrılara uymazsanız bu sinsi düşman bir anda çığırından çıkar ve önlenemez bir hal alır. Şuan hastanemizde tüm hazırlıklarımız tamam, bir taraftan hastalarımıza şifa olmaya çalışırken bir taraftanda daha iyi güvenlik önlemleri nasıl alabiliriz diye uğraşıyoruz. Evde kaldığınız her süre bize güç veriyor’’ diyerek uyarıda bulundu.

KORONAVİRÜSTEN ÖLEN GÜMÜŞHANE'YE SEVKEDİLDİ

Öte yandan dün akşam saatlerinde Gümüşhane’den Trabzon’a getirilerek yoğun bakımda tedavi altına alınan 65 yaşındaki bir hasta koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Şahsın cenazesi Trabzon’dan Gümüşhane’ye sevk edildi.

Trabzon'da koronavirüs nedeniyle 2.ölüm haberi geldi