61SAAT ÖZEL HABER

Dünya’yı etkisin altına alan ve bunlarca kişinin ölümüne neden olan Türkiye’de de dünki rakamlara göre 1’i Trabzon olmak üzere 30 kişinin hayatını kaybettiği Koronavirüs salgını ile ilgili uzmanlar uyarılarını sürdürüyor. 
Bakanlığın yayınladığı 14 kurala mutlaka uyulması gerektiği, izole olunması, acil olmadıkça sokağa çıkılmaması, 65 yaş üstünün kesinlikle sokağa çıkmaması çıkanların ve yurt dışındn kısa süre önce geldiği bilinen ama gizlenen kişilerin polise ihbar edilmesi çok önemli. 


TRABZON’DA SON RAKAMLAR

Bakanlığa yakın kaynaklardan edindiğimiz bilgilere göre Trabzon’da bugüne kadar 250’ye yakın vatandaşa koronavirüs testi yapıldı. KTÜ Farabi Hastanesi’nin bölgede Test Merkezi seçilmesi ve bugün itibariyle teste başlaması test sayısını arttıracak. 


350 ŞÜPHELİ 16 POZİTİF BİRİ AĞIR

Trabzon’da bugüne kadar test yapılan 350’ye yakın şüpheli vakadan 16’sinin sonucu pozitif çıktı ve bu 16 kişi karantina altında, durumu ağır olan 91 yaşında bir hasta olduğu kaydedildi.  


SON GELİŞME

Trabzon'da koronavirüsten 16 kişi tedavi görüyor, 4'ü yoğun bakımda!

Trabzon'da hastanede olağanüstü önlemler alındı! İşte son vaka sayısı

BİR KİŞİ KORONAVİRÜS NEDENİYLE HAYATINI KAYBETTİ

Diğer hastaların tedavileri devam ederken bugüne kadar Trabzon’da koronavirüsten 1 vatandaş hayatını kaybettiği ifade edildi.


LÜTFEN DIŞARI ÇIKMAYIN 

Lütfen mecbur olmadıkça evden çıkmayalım, izole olun, bu işin şakası yok. 
Acil durumlar veya ihtiyaçlar için evden çıkan vatandaşlarımız kalabalık ortamlardan uzak dursun, temastan kaçınsın, işlerini halledince hemen evlerine geri dönsün, eldiven ve maske takmayı ihmal etmesin, eve döndüklerinde ayakkabılarını dışarıda çıkarıp ellerini yüzlerini güzelce yıkayıp kıyafetlerini izole bir odada çıkarıp hemen yıkamaya atsın.

Sağlık Bakanı Koca, 'Vakalar tüm Türkiye'ye yayıldı, tedaviyi 4 güne düşüren ilaca başladık'