61SAAT HABER SERVİSİ - Çin’de başlayarak Türkiye dahil, dünyada 2 milyon kişiye bulaşan Koronavirüs, Trabzon’da da alınan tüm tedbirlere rağmen yayılmaya devam ediyor. 


Trabzon’un  Pandemi Hastanesi olarak görev yapan Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kaşüstü Kampüsünde ki binada bugün itibariyle koronavirüs testi pozitif çıkan toplamda 103 hastanın tedavi gördüğü belirtildi. 
Trabzon’da diğer hastanelerde ki bir çok vakanın bu hastaneye sevk edildiği ve tedavilerine burada devam edileceği öğrenildi.


Trabzon İl Genelinde dün itibariyle 109 vaka bulunduğu kaydedilirken, 6 vakanın iyileşerek taburcu olmasıyla bu rakamın da 103’e düştüğü bilirtildi. 
Ancak korona testi pozitif çıkan bu vakalardan 10’unun yoğun bakım ünitesinde tedavi gördüğü ifade edildi. 
Trabzon’da Koronatesti Pozitif çıkan vakaların yanı sıra 58 kişinin de karantina altında tutulduğu kaydediliyor. Korona vakalarıyla yakın temas kuran bu kişilerin testlerinin sürekli olarak yapıldığı ve durumlarının kontrol amacıyla karantina altında tutuldukları öğrenildi. Bu kişilerden testleri pozitif çıkanlar ise yine Trabzon’da ki hastanelerde tedavi altına alınıyor.
 
Trabzon’da hatırlanacağı üzere önceki gün BTP Genel Başkanı Haydar Baş’ın vefatıyla, Koronavirüs’ten ölenlerin sayısı 12’ye çıkmıştı. Daha önce koronadan öldüğü ifade edilen ancak sonradan yapılan testlerde bir kişinin normal ölümden, hayatını kaybettiği korona olmadığı ortaya çıkmıştı.